Brygger: Endre Bjorøy Zaal
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1066
FG: 1013
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 6,9%
Beregnet IBU: 83,0
Beregnet farge: 25 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
MO Pale malt - 4000 g
vienna - 2000 g
munich - 500 g
cara crystal - 500 g
crystal malt - 300 g

[B]Humle og krydder[/B]
chinook 30g 90 min           12.6 alfa       
cascade 30g 90 min           6.5 alfa
chinook 20g 60                  12.6 alfa
cascade 20g 30min             6.5 a
cascade 20g 5                    6.5 alfa
cascade tørr etter en uke i karr.. 40g 6.5 alfa

[B]Andre ingredienser[/B]
ph stabilizer  1\2 ts 
gypsom 4 g 
super moss 1\2 ts
1 ts gjær næring fra wyeast

[B]Meskeinformasjon[/B]
62C i 30 min 
66C i 60 min
utmesk med 85 C vann

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wyeast 001 californian ale 
Gjærmengde: 1 pakke 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
tilsatt ved 14 C økt til 16 C over natten og i 4 dager
ved og på 1018 hevet temp til 19 C for diasetyl rest

[B]Kommentarer[/B]
sammarbeid mellom richard whitehead og meg selv ,

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. februar 2013
Flasket: 17. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N