Brygger: Arvid Grøtting Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8E Moderne porter og stout OG: 1058 FG: 1014 Mengde vørter: 27,0l Mengde ferdig øl: 24,5l Alkoholstyrke: 5,8% Beregnet IBU: 57,0 Beregnet farge: 88 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Maris Otter Pale Malt 4000g Rye Malt (e.l.) 200g Crystal Malt 120 600g Chocolate Malt 400g Black Malt 400g Flaked Oats (e.l.) 200g Flaked Barley (e.l.) 200g Flaked Wheat (e.l.) 200g [B]Humle og krydder[/B] Northern Brewer 10.5% 50g @60' Northern Brewer 10.5% 50g @5' [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket ved 66°-64°C ca 80'. Batch sparge. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale S-04 Gjærmengde: 1 pk (?) Informasjon om gjæring: Tørrgjær rett i vørter, som da holdt 15°C. 18°-19°C neste dag, opptil 20°C deretter. [B]Kommentarer[/B] Noen av kornslagene ble byttet ut (ut fra hva som var tilgjengelig i bryggebutikken) uten at jeg har nøyaktige notater om hvordan; f eks er det mulig hveteflak ble erstattet med hvetemalt. Dette har ingen vesentlig innvirkning på smaken. Flasket om til konkurranseflasker; vi får håpe en eventuell oksidasjon er typeriktig. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 1. desember 2013 Flasket: 17. desember 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N