Brygger: Jan Henrik Mørkved Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydret øl (basistype 8E Moderne porter og stout) Ekstra ingredienser: Habanero chili OG: 1063 FG: 14 Mengde vørter: 27,0l Mengde ferdig øl: 22,0l Alkoholstyrke: 6,2% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 1080 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] pale malt, roasted wheat, roasted barley [B]Humle og krydder[/B] Habanero chili, ( Columbus-, Chinook-, East kent Goldings- og Amarillohumle. [B]Andre ingredienser[/B] Carafa II, Havregryn (kun 7,3% så føler det er for lite til å si at dette er basert på en havrestout.) Portafloc tablet [B]Meskeinformasjon[/B] Innmesking ved 65 grader. Etter 40 min økes temperatur til 67 grader. Total mesketid 90 minutter. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: 17 gram Informasjon om gjæring: Fulgt opskriften på tørrgjærpakka og gjæret ved temeratur ca. 19 grader [B]Kommentarer[/B] Her har vi forsøkt å lage en krydder-stout med relativt kraftig innslag av chili for en lang ettersmak. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 15. september 2015 Flasket: 29. september 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N