Brygger: Jan Henrik Mørkved
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 8E Moderne porter og stout)
Ekstra ingredienser: Habanero chili
OG: 1063
FG: 14
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 6,2%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 1080 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
pale malt, roasted wheat, roasted barley

[B]Humle og krydder[/B]
Habanero chili, (
Columbus-, Chinook-, East kent Goldings- og Amarillohumle.

[B]Andre ingredienser[/B]
Carafa II, 
Havregryn (kun 7,3% så føler det er for lite til å si at dette er basert på en havrestout.) 
Portafloc tablet

[B]Meskeinformasjon[/B]
Innmesking ved 65 grader. Etter 40 min økes temperatur til 67 grader. Total mesketid 90 minutter.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 17 gram
Informasjon om gjæring:
Fulgt opskriften på tørrgjærpakka og gjæret ved temeratur ca. 19 grader

[B]Kommentarer[/B]
Her har vi forsøkt å lage en krydder-stout med relativt kraftig innslag av chili for en lang ettersmak.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. september 2015
Flasket: 29. september 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N