Brygger: Rolf Bakke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2D Münchener dunkel
OG: 1056
FG: 1020
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 185,0l
Alkoholstyrke: 4,7%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 45 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4000 gr. Pilsen, EBC 3
1500 gr. Pale crystal Malt, EBC 70
250 gr. Crystal mørk malt, EBC 400
250 gr. Crystal lys malt, EBC 150

[B]Humle og krydder[/B]
20 gr. Amarillo,IBU 9,7%, koketid 01:00
20 gr. Amarillo,IBU 9,7%, koketid 00:05
20 gr. Amarillo,IBU 9,7%, koketid 00:00

[B]Andre ingredienser[/B]
3,3 gr. CaCl2 Kalsiumklorid.
1,3 gr. CaCO3 Kalsiumkarbonat
1,7 gr. CaSO4 Kalsiumsulfat
5,0 gr. NaHCO3 Natriumbikarbonat
6,0 gr. Klar urt, 15 min.
2,3 gr. Wyeast gjærnæring, 15 min.

[B]Meskeinformasjon[/B]
68°C	75 min
78°C	30 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock og WLP835 LagerX
Gjærmengde: 2 + 2 rør
Informasjon om gjæring:
9,5 grader, 28 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 5. januar 2013
Flasket: 22. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N