Brygger: Rolf Bakke Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 2D Münchener dunkel OG: 1056 FG: 1020 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 185,0l Alkoholstyrke: 4,7% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 45 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4000 gr. Pilsen, EBC 3 1500 gr. Pale crystal Malt, EBC 70 250 gr. Crystal mørk malt, EBC 400 250 gr. Crystal lys malt, EBC 150 [B]Humle og krydder[/B] 20 gr. Amarillo,IBU 9,7%, koketid 01:00 20 gr. Amarillo,IBU 9,7%, koketid 00:05 20 gr. Amarillo,IBU 9,7%, koketid 00:00 [B]Andre ingredienser[/B] 3,3 gr. CaCl2 Kalsiumklorid. 1,3 gr. CaCO3 Kalsiumkarbonat 1,7 gr. CaSO4 Kalsiumsulfat 5,0 gr. NaHCO3 Natriumbikarbonat 6,0 gr. Klar urt, 15 min. 2,3 gr. Wyeast gjærnæring, 15 min. [B]Meskeinformasjon[/B] 68°C 75 min 78°C 30 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 German Bock og WLP835 LagerX Gjærmengde: 2 + 2 rør Informasjon om gjæring: 9,5 grader, 28 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 5. januar 2013 Flasket: 22. februar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N