Brygger: Jon Sandvik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1068
FG: 1024
Mengde vørter: 65,0l
Mengde ferdig øl: 45,0l
Alkoholstyrke: 5,8%
Beregnet IBU: 19,0
Beregnet farge: 58 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Munich 2: 7000 gr.
Pilsner: 4000 gr.
Crystal: 1300 gr.
Caramunich 2: 1000 gr.
Carared: 1000 gr.
Melanoidin: 1000 gr.
Lys sjokolade: 700 gr.

[B]Humle og krydder[/B]
70 gr. Saaz 3,7% pellets 60 min.
70 gr. Saaz 3,7% pellets 20 min.
70 gr. Saaz 3,7% pellets  5 min.

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish moss: 20 gr. 15 min.
gjærnæring: 1 ts. 15 min.

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 C. 80 min.
78 C. 15 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 2308 Munich
Gjærmengde: 1 liter slurry
Informasjon om gjæring:
30 dager 10 C.

[B]Kommentarer[/B]
Koketid vørter: 90 min.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 14. mai 2015
Flasket: 14. juni 2501
Filtrert: Nei
Karbonering: N