Brygger: Jon Sandvik Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1068 FG: 1024 Mengde vørter: 65,0l Mengde ferdig øl: 45,0l Alkoholstyrke: 5,8% Beregnet IBU: 19,0 Beregnet farge: 58 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Munich 2: 7000 gr. Pilsner: 4000 gr. Crystal: 1300 gr. Caramunich 2: 1000 gr. Carared: 1000 gr. Melanoidin: 1000 gr. Lys sjokolade: 700 gr. [B]Humle og krydder[/B] 70 gr. Saaz 3,7% pellets 60 min. 70 gr. Saaz 3,7% pellets 20 min. 70 gr. Saaz 3,7% pellets 5 min. [B]Andre ingredienser[/B] Irish moss: 20 gr. 15 min. gjærnæring: 1 ts. 15 min. [B]Meskeinformasjon[/B] 67 C. 80 min. 78 C. 15 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 2308 Munich Gjærmengde: 1 liter slurry Informasjon om gjæring: 30 dager 10 C. [B]Kommentarer[/B] Koketid vørter: 90 min. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 14. mai 2015 Flasket: 14. juni 2501 Filtrert: Nei Karbonering: N