Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1053
FG: 1014
Mengde vørter: 48,0l
Mengde ferdig øl: 48,0l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 32 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt 3 EBC   3 EBC   6000 g 
Munich Malt 20 EBC   20 EBC   5200 g 
Cara Crystal 120 EBC   120 EBC   1000 g 
Chocolate Malt   800 EBC   150 g 
Dry Light Extract   8 EBC   700 g

[B]Humle og krydder[/B]
Saaz 2.8% alpha   85 g   60 minutes 
Hersbrucker 2.1% alpha   85 g   60 minutes 
Saaz 2.8% alpha   67 g   10 minutes 
Hersbrucker 2.1% alpha   67 g   10 minutes 
Styrian Golding 4.0% alpha   67 g   10 minutes

[B]Andre ingredienser[/B]
Appelsinskall (60 gr.), nellik (6 spiker), lakrisrot (20 gr.), en vaniljestang og en kanelstang.

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 degrees for 90 minutes.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: Flere store startere
Informasjon om gjæring:
Gjæret i to separate bøtte, begge i kjøleskap på ca. 8-9 grader.

[B]Kommentarer[/B]
Flaskes med 6 gr. sukker pr. liter. (Cane sugar)
2 uker i romtemperatur på flaske ved naturlig karbonering, deretter mange, lange, uker i kjøleskap (0 -1 gr.)

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 13. august 2013
Flasket: 10. september 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N