Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1053 FG: 1014 Mengde vørter: 48,0l Mengde ferdig øl: 48,0l Alkoholstyrke: 5,1% Beregnet IBU: 30,0 Beregnet farge: 32 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 6000 g Munich Malt 20 EBC 20 EBC 5200 g Cara Crystal 120 EBC 120 EBC 1000 g Chocolate Malt 800 EBC 150 g Dry Light Extract 8 EBC 700 g [B]Humle og krydder[/B] Saaz 2.8% alpha 85 g 60 minutes Hersbrucker 2.1% alpha 85 g 60 minutes Saaz 2.8% alpha 67 g 10 minutes Hersbrucker 2.1% alpha 67 g 10 minutes Styrian Golding 4.0% alpha 67 g 10 minutes [B]Andre ingredienser[/B] Appelsinskall (60 gr.), nellik (6 spiker), lakrisrot (20 gr.), en vaniljestang og en kanelstang. [B]Meskeinformasjon[/B] 68 degrees for 90 minutes. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 Gjærmengde: Flere store startere Informasjon om gjæring: Gjæret i to separate bøtte, begge i kjøleskap på ca. 8-9 grader. [B]Kommentarer[/B] Flaskes med 6 gr. sukker pr. liter. (Cane sugar) 2 uker i romtemperatur på flaske ved naturlig karbonering, deretter mange, lange, uker i kjøleskap (0 -1 gr.) [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 13. august 2013 Flasket: 10. september 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N