Brygger: Frode Rørvik Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 11B Mørk sterk belgisk ale OG: 1076 FG: 1012 Mengde vørter: 28,0l Mengde ferdig øl: 23,0l Alkoholstyrke: 8,5% Beregnet IBU: 25,0 Beregnet farge: 48 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Plisnermalt 5000g Palemalt 3000g Special B 350g Extra Light DME 300g Kandisirup (Kandijsiroop) 1300g [B]Humle og krydder[/B] Galena 23g - 60min Saaz 23g - 15min Coriander Seed 3g [B]Andre ingredienser[/B] Irish Moss WLN4000 Kalsiumsulfat (CaSO4) Kalsiumklorid (CaCl2) Kalsiumkarbonat (CaCO3) Natriumbikarbonat (Natron) [B]Meskeinformasjon[/B] 70 C for 5 min 67 C for 45 min 69 C for 15 min 76 C for 10 min mash out 3:1 ratio [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP530 Gjærmengde: 3 pgk Informasjon om gjæring: Rise from 18C to 27C in 3 days 27C for 5 days 20C for 10 days Transferred to keg and force carbonated. Then bottled with sugar and US05 [B]Kommentarer[/B] CO2 = Forced + Natural [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 26. oktober 2014 Flasket: 9. mars 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N