Brygger: Frode Rørvik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1076
FG: 1012
Mengde vørter: 28,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 8,5%
Beregnet IBU: 25,0
Beregnet farge: 48 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Plisnermalt 5000g
Palemalt 3000g
Special B 350g
Extra Light DME 300g
Kandisirup (Kandijsiroop) 1300g

[B]Humle og krydder[/B]
Galena 23g - 60min
Saaz 23g - 15min

Coriander Seed 3g

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish Moss
WLN4000

Kalsiumsulfat (CaSO4)
Kalsiumklorid (CaCl2)
Kalsiumkarbonat (CaCO3)
Natriumbikarbonat (Natron)

[B]Meskeinformasjon[/B]
70 C for 5 min
67 C for 45 min
69 C for 15 min
76 C for 10 min mash out

3:1 ratio

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP530
Gjærmengde: 3 pgk
Informasjon om gjæring:
Rise from 18C to 27C in 3 days

27C for 5 days

20C for 10 days

Transferred to keg and force carbonated. Then bottled with sugar and US05

[B]Kommentarer[/B]
CO2 = Forced + Natural

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 26. oktober 2014
Flasket: 9. mars 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N