Brygger: Bjarke Vang
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9D Baltisk porter
OG: 1092
FG: 1020
Mengde vørter: 42,0l
Mengde ferdig øl: 40,0l
Alkoholstyrke: 9,5%
Beregnet IBU: 31,0
Beregnet farge: 100 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7.6 kg	CM Munchener

7.2 kg	Weyermann Bohemian pilsner

2.2 kg	Weyermann Caramunich 2

0.9 kg	CM Ambré

0.9 kg	Muntons dark crystal

0.15 kg	CM Special B

0.25 kg carafa 3 special
0.1 kg choco
0.1 kg pale choco

[B]Humle og krydder[/B]
20 g	Magnum	Pellet	16%	Boil	60 min

20 g	Magnum	Pellet	14.7%	Boil	60 min

40 g	Hallertau Hersbrucker	Pellet	2.8%	Boil	5 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
No-sparge på 67 grader i 90 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 833
Gjærmengde: 658 milliarder
Informasjon om gjæring:
2 dager på 12 grader
21 dager på 10 grader
1 dag på 11 grader
1 dag på 12 grader
1 dag på 13 grader
1 dag på 14 grader
1 dag på 15 grader
1 dag på 16 grader
1 dag på 17 grader
1 dag på 18 grader
30 dager på 4 grader

[B]Kommentarer[/B]
12 liter kokt inn til 2 liter, karamellisert.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. desember 2013
Flasket: 10. mars 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F