Brygger: Bjarke Vang Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9D Baltisk porter OG: 1092 FG: 1020 Mengde vørter: 42,0l Mengde ferdig øl: 40,0l Alkoholstyrke: 9,5% Beregnet IBU: 31,0 Beregnet farge: 100 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7.6 kg CM Munchener 7.2 kg Weyermann Bohemian pilsner 2.2 kg Weyermann Caramunich 2 0.9 kg CM Ambré 0.9 kg Muntons dark crystal 0.15 kg CM Special B 0.25 kg carafa 3 special 0.1 kg choco 0.1 kg pale choco [B]Humle og krydder[/B] 20 g Magnum Pellet 16% Boil 60 min 20 g Magnum Pellet 14.7% Boil 60 min 40 g Hallertau Hersbrucker Pellet 2.8% Boil 5 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] No-sparge på 67 grader i 90 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 833 Gjærmengde: 658 milliarder Informasjon om gjæring: 2 dager på 12 grader 21 dager på 10 grader 1 dag på 11 grader 1 dag på 12 grader 1 dag på 13 grader 1 dag på 14 grader 1 dag på 15 grader 1 dag på 16 grader 1 dag på 17 grader 1 dag på 18 grader 30 dager på 4 grader [B]Kommentarer[/B] 12 liter kokt inn til 2 liter, karamellisert. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 9. desember 2013 Flasket: 10. mars 2014 Filtrert: Nei Karbonering: F