Brygger: Anders Sivertsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Cacao Nibs, Candi Syrup, Hasselnøtt
OG: 1,114
FG: 1,028
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 11,5%
Beregnet IBU: 75,0
Beregnet farge: 133 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7.6kg Pale Ale
0.85kg Havregryn
0.6kg Sjokolade Malt
0.45 CaraGold
0.45kg Roasted Barley
0.45kg Caramunich III
0.45kg Special B
0.30kg Carapils
0.45kg Candi Syrup D-90
0.30kg Demerarasukker

[B]Humle og krydder[/B]
40g Chinook 13% - 60min
30g Chinook 13% - 30min
50g Mandarina Bavaria 7,6% - 15min
50g Mandarina Bavaria 7,6% - 5min

[B]Andre ingredienser[/B]
12g CaCO3 - mesk
6g NaHCO3 - Mesk
6g Lactic Acid - Mesk
1stk Servomyces - 15min
1ts Gjærnæring - 15min
0.5 stk Whirlfloc - 15min
150g Cacao nibs - Sekundær
100ml Hasselnøtt essens - Ved flasking

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbeltmesk med Speidel 20.
Runde 1:
64C - 60min
77C - 5min
6L Skyllevann på 79C (For å erstatte væsketap til malt)
Runde 2:
64C - 60min
77C - 5min
8L Skyllevann på 79C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: Ca. 700 milliarder
Informasjon om gjæring:
To stegs starter på hhv 2 og 5L fra en pakke gjær.

[B]Kommentarer[/B]
- Cacao nibs ble røstet 10min på 150C og trukket 7 dager i rom.
- Cacao nibs sammen med rom ble tilsatt på sekundær 10 dager før flasking.
- 1/2 pakke rehydrert CBC-1 til karbonering.
- Primet med 76g sukker til 18L.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. november 2016
Flasket: 19. desember 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N