Brygger: Anders Sivertsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: Cacao Nibs, Candi Syrup, Hasselnøtt OG: 1,114 FG: 1,028 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 11,5% Beregnet IBU: 75,0 Beregnet farge: 133 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7.6kg Pale Ale 0.85kg Havregryn 0.6kg Sjokolade Malt 0.45 CaraGold 0.45kg Roasted Barley 0.45kg Caramunich III 0.45kg Special B 0.30kg Carapils 0.45kg Candi Syrup D-90 0.30kg Demerarasukker [B]Humle og krydder[/B] 40g Chinook 13% - 60min 30g Chinook 13% - 30min 50g Mandarina Bavaria 7,6% - 15min 50g Mandarina Bavaria 7,6% - 5min [B]Andre ingredienser[/B] 12g CaCO3 - mesk 6g NaHCO3 - Mesk 6g Lactic Acid - Mesk 1stk Servomyces - 15min 1ts Gjærnæring - 15min 0.5 stk Whirlfloc - 15min 150g Cacao nibs - Sekundær 100ml Hasselnøtt essens - Ved flasking [B]Meskeinformasjon[/B] Dobbeltmesk med Speidel 20. Runde 1: 64C - 60min 77C - 5min 6L Skyllevann på 79C (For å erstatte væsketap til malt) Runde 2: 64C - 60min 77C - 5min 8L Skyllevann på 79C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 Gjærmengde: Ca. 700 milliarder Informasjon om gjæring: To stegs starter på hhv 2 og 5L fra en pakke gjær. [B]Kommentarer[/B] - Cacao nibs ble røstet 10min på 150C og trukket 7 dager i rom. - Cacao nibs sammen med rom ble tilsatt på sekundær 10 dager før flasking. - 1/2 pakke rehydrert CBC-1 til karbonering. - Primet med 76g sukker til 18L. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 27. november 2016 Flasket: 19. desember 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N