Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3A Helles bock/Maibock
OG: 1067
FG: 1010
Mengde vørter: 28,0l
Mengde ferdig øl: 25,5l
Alkoholstyrke: 7,7%
Beregnet IBU: 26,0
Beregnet farge: 17 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt 3 EBC   3 EBC   4533 g 
Munich Malt 20 EBC   15 EBC   1983 g 
Cara Munich 100 EBC   120 EBC   188 g 
Cane Sugar (light)   20 EBC   1000 g

[B]Humle og krydder[/B]
Perle 6.4% alpha   47 g   60 minutes 
Tettnanger 3.8% alpha   47 g   10 minutes

[B]Andre ingredienser[/B]
Tilsetter 1 kg. sukker i 2 liter vann 25.12.2013

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader i 60 min, skylling 78 gr..  Mye tull under meskingen. Avbrøt på Speidelen og avsluttet i kjøleboksutstyret. Dessverre er det meg det noe feil med, og ikke Speidelen.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 
Gjærmengde: 2 rør, starter
Informasjon om gjæring:
10-12 degrees C for 21 days.

[B]Kommentarer[/B]
Vannet ut til 7,7 % ved fating/flasking, i forhold til de 25,5 liter i gjæringskaret.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. desember 2013
Flasket: 1. november 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F