Brygger: Kenneth Nygård Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8D Porter OG: 1,072 FG: 1,022 Mengde vørter: 16,0l Mengde ferdig øl: 15,0l Alkoholstyrke: 7,3% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 58 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3,5 kg Mørk Munichmalt (TF) 1,0 kg Maris Otter Pale Malt (TF) 0,2 kg Chocolate malt (TF / 900 EBC) 0,2 kg Crystal Malt (TF / 120 EBC) [B]Humle og krydder[/B] 70 g Goldings (3,8 % AA) - 60 min 17 g Goldings (3,8 % AA) - 10 min [B]Andre ingredienser[/B] 3,3 g Kalk 2,5 g NaCl 2,1 g Natron 1,4 g Kalsiumklorid [B]Meskeinformasjon[/B] 68 C (22 liter) i 65 minutter 74 C utmesk (10 min) Skyller med 1 liter (til pre-boil er på 20 liter) [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: 2 pakker Informasjon om gjæring: Gjæres på ca 20 grader i 2 uker [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 6. februar 2016 Flasket: 25. februar 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N