Brygger: Kenneth Nygård
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1,072
FG: 1,022
Mengde vørter: 16,0l
Mengde ferdig øl: 15,0l
Alkoholstyrke: 7,3%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 58 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3,5 kg Mørk Munichmalt (TF)
1,0 kg Maris Otter Pale Malt (TF)
0,2 kg Chocolate malt (TF / 900 EBC)
0,2 kg Crystal Malt (TF / 120 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
70 g Goldings (3,8 % AA) - 60 min
17 g Goldings (3,8 % AA) - 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
3,3 g Kalk
2,5 g NaCl
2,1 g Natron
1,4 g Kalsiumklorid

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 C (22 liter) i 65 minutter
74 C utmesk (10 min)
Skyller med 1 liter (til pre-boil er på 20 liter)

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
Gjæres på ca 20 grader i 2 uker

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 6. februar 2016
Flasket: 25. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N