Brygger: Simen Sørby Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1090 FG: 1028 Mengde vørter: 18,0l Mengde ferdig øl: 15,0l Alkoholstyrke: 8,5% Beregnet IBU: 98,6 Beregnet farge: 204 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 5000 gram TF pale 1000 gram TF chocolate 1000 gram TF rye 1000 gram bestmalz wheat 750 gram TF brown 750 gram bestmalz munich 700 gram weyermann smoked 500 gram TF roasted barley 300 gram TF amber [B]Humle og krydder[/B] 50 gram nugget pellets 13%, 60 minutter 60 gram saaz pellets 3,5% 15 minutter 60 gram saaz pellets 3,5% 5 minutter [B]Andre ingredienser[/B] 6 gram kritt i mesk. En halv teskje irish moss i 15 minutter. 40 gram eikeflis lagt i Makers Mark bourbon i tre uker, videre lagt i gjæringskaret til 9 liter av vørteren de siste fem dagene av gjæringstiden. Bourbonet ble først silt av eikeflisene. [B]Meskeinformasjon[/B] To timers mesk på 65 grader. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: Én pakke Informasjon om gjæring: Ganske stabil temperatur på 19 grader. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 27. februar 2013 Flasket: 14. mars 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N