Brygger: Simen Sørby
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1090
FG: 1028
Mengde vørter: 18,0l
Mengde ferdig øl: 15,0l
Alkoholstyrke: 8,5%
Beregnet IBU: 98,6
Beregnet farge: 204 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5000 gram TF pale
1000 gram TF chocolate
1000 gram TF rye
1000 gram bestmalz wheat
750 gram TF brown
750 gram bestmalz munich
700 gram weyermann smoked
500 gram TF roasted barley
300 gram TF amber

[B]Humle og krydder[/B]
50 gram nugget pellets 13%, 60 minutter
60 gram saaz pellets 3,5% 15 minutter
60 gram saaz pellets 3,5% 5 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
6 gram kritt i mesk.
En halv teskje irish moss i 15 minutter.

40 gram eikeflis lagt i Makers Mark bourbon i tre uker, videre lagt i gjæringskaret til 9 liter av vørteren de siste fem dagene av gjæringstiden. Bourbonet ble først silt av eikeflisene.

[B]Meskeinformasjon[/B]
To timers mesk på 65 grader.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: Én pakke
Informasjon om gjæring:
Ganske stabil temperatur på 19 grader.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. februar 2013
Flasket: 14. mars 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N