Brygger: Reinert Hansen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout) Ekstra ingredienser: Honning, lakrisrot og lagret på cognacmarinerte eikechips OG: 1102 FG: 1030 Mengde vørter: 74,0l Mengde ferdig øl: 64,0l Alkoholstyrke: 9,45% Beregnet IBU: 128,0 Beregnet farge: 119 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 14 kg pilsnermalt 3kg flaked oats 3kg munich I 2kg smoked malt 17ebc 1,5kg roasted barley 1kg brown malt 0,5kg Special B 0,5kg Peat smoked malt 5,5ebc 0,5kg chocolate 800ebc 0,5kg black malt 1300ebc 450g honning [B]Humle og krydder[/B] 226g chinook 11,1% first wort 114g Magnum 14,9%, 60 minutter 112g lakrisrot kokt 15 minutter Marinerte eikechips 1 uke i cognac og tilsatte 1 uke i gjæringsspannet før flasking [B]Andre ingredienser[/B] irish moss, gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] 68 grader i 75 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP004 Gjærmengde: starter ihht mrmalty Informasjon om gjæring: 19 grader under stormgjæring og økte til 21 grader når gjæringen roet seg. [B]Kommentarer[/B] Honningen ble tilsatt mot slutten av stormgjæringen når temperaturen ble økt til 21 grader, 450g på 20 liter øl [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 10. februar 2013 Flasket: 24. februar 2013 Filtrert: Nei Karbonering: N