Brygger: Reinert Hansen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Honning, lakrisrot og lagret på cognacmarinerte eikechips
OG: 1102
FG: 1030
Mengde vørter: 74,0l
Mengde ferdig øl: 64,0l
Alkoholstyrke: 9,45%
Beregnet IBU: 128,0
Beregnet farge: 119 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
14 kg pilsnermalt
3kg flaked oats
3kg munich I
2kg smoked malt 17ebc
1,5kg roasted barley
1kg brown malt
0,5kg Special B
0,5kg Peat smoked malt 5,5ebc
0,5kg chocolate 800ebc
0,5kg black malt 1300ebc
450g honning

[B]Humle og krydder[/B]
226g chinook 11,1% first wort
114g Magnum 14,9%, 60 minutter

112g lakrisrot kokt 15 minutter

Marinerte eikechips 1 uke i cognac og tilsatte 1 uke i gjæringsspannet før flasking

[B]Andre ingredienser[/B]
irish moss, gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
68 grader i 75 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP004
Gjærmengde: starter ihht mrmalty
Informasjon om gjæring:
19 grader under stormgjæring og økte til 21 grader når gjæringen roet seg.

[B]Kommentarer[/B]
Honningen ble tilsatt mot slutten av stormgjæringen når temperaturen ble økt til 21 grader, 450g på 20 liter øl

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. februar 2013
Flasket: 24. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N