Brygger: Per Christian Nødtvedt
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 7A Weizen/Weissbier
OG: 1,045
FG: 1,006
Mengde vørter: 19,5l
Mengde ferdig øl: 18,5l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 12,0
Beregnet farge: 6 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2 kg pilsnermalt
2 kg hvetemalt

[B]Humle og krydder[/B]
60 min - 30 gram Saaz (3.2% AA)

[B]Andre ingredienser[/B]
0.5 teskje White Labs gjærnæring

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket inn på 67 grader med 24 liter i Speidel.
Rørte en gang i mesken etter en halvtime og fikk maltfontene som nektet å gi seg. Overstyrte resten av prosessen og gikk rett til utmesk, så dårlig utbytte.
Skylte med 4.5 liter vann på 78 grader, som satte seg fast og krevde at jeg stakk hull i maltsengen.

Kan ikke anbefale dette meskeprogrammet, egentlig.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 3068
Gjærmengde: Yeastcalc Starter
Informasjon om gjæring:
1 uker på 17 graders måltemperatur. Svingninger mellom 16 og 18. Økt til 19 graders måltemperatur siste uken.

[B]Kommentarer[/B]
Ølen smaker Mye Bedre med bunnfall enn uten.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 30. desember 2013
Flasket: 11. januar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N