Brygger: Per Christian Nødtvedt Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 7A Weizen/Weissbier OG: 1,045 FG: 1,006 Mengde vørter: 19,5l Mengde ferdig øl: 18,5l Alkoholstyrke: 5,1% Beregnet IBU: 12,0 Beregnet farge: 6 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2 kg pilsnermalt 2 kg hvetemalt [B]Humle og krydder[/B] 60 min - 30 gram Saaz (3.2% AA) [B]Andre ingredienser[/B] 0.5 teskje White Labs gjærnæring [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket inn på 67 grader med 24 liter i Speidel. Rørte en gang i mesken etter en halvtime og fikk maltfontene som nektet å gi seg. Overstyrte resten av prosessen og gikk rett til utmesk, så dårlig utbytte. Skylte med 4.5 liter vann på 78 grader, som satte seg fast og krevde at jeg stakk hull i maltsengen. Kan ikke anbefale dette meskeprogrammet, egentlig. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 3068 Gjærmengde: Yeastcalc Starter Informasjon om gjæring: 1 uker på 17 graders måltemperatur. Svingninger mellom 16 og 18. Økt til 19 graders måltemperatur siste uken. [B]Kommentarer[/B] Ølen smaker Mye Bedre med bunnfall enn uten. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 30. desember 2013 Flasket: 11. januar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N