Brygger: Rolf Bakke
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 78
FG: 20
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 17,0l
Alkoholstyrke: 7,6%
Beregnet IBU: 31,0
Beregnet farge: 59 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
5660 gr. Pilsner, EBC 3
170 gr. Red Crystal, EBC 400
100 gr. Crystal malt, EBC 400
70 gr. Carafa III, EBC 1350
640 gr. Candy sirup, EBC 200
800 gr. Hvitt sukker, EBC 0

[B]Humle og krydder[/B]
50 gr. Fuggles Blomst, 5,3 tid 01:30

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
64 grader 90 min
78 grader 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP540
Gjærmengde: Slurry 144 ml.
Informasjon om gjæring:
19-22 grader i 13 dager
ca. 10 grader i 93 dager

[B]Kommentarer[/B]
Wyeast L5112 Brettanomyces bruxellensis 125 ml. tilsatt etter 13 dager og ettergjæret på 10 grader i 93 dager.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. desember 2014
Flasket: 5. april 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N