Brygger: Geir Bjorland
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1120
FG: 1032
Mengde vørter: 38,0l
Mengde ferdig øl: 320,0l
Alkoholstyrke: 13,5%
Beregnet IBU: 69,0
Beregnet farge: 93 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
0,6 kg spes B
0,6 kg choco malt
0,6 kg Black malt
1,2 kg Hvete malt
0,5 kg cara 118
1 kg cara hell
3 kg munich lys
13 kg pale malt
1,5 kg demerasukker

[B]Humle og krydder[/B]
100 gr chinook 60 min
100 gr Northern Brewer 30 min
100 gr Northern Brewer 10 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjænæring, protablock,

[B]Meskeinformasjon[/B]
60 min 65 gr
15 min 72 gr
15 min 77 gr

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Slurry us-o5
Gjærmengde: Ca 3 dl (tykk)
Informasjon om gjæring:
Gjær 3. gen
17 gr under stormgjæring
19,5-20 gr resten av tiden
100 % oksygen før tilsatt gjær og ny runde med oksygen etter ca 6 timer

[B]Kommentarer[/B]
Kabonert med 5,3 gr demerasukker PR liter.
Pluss us-05 tørrgjær ved kabonering.
Lagret 4 gr etter ferdig kabonert

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. oktober 2016
Flasket: 17. november 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N