Brygger: Geir Bjorland Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1120 FG: 1032 Mengde vørter: 38,0l Mengde ferdig øl: 320,0l Alkoholstyrke: 13,5% Beregnet IBU: 69,0 Beregnet farge: 93 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 0,6 kg spes B 0,6 kg choco malt 0,6 kg Black malt 1,2 kg Hvete malt 0,5 kg cara 118 1 kg cara hell 3 kg munich lys 13 kg pale malt 1,5 kg demerasukker [B]Humle og krydder[/B] 100 gr chinook 60 min 100 gr Northern Brewer 30 min 100 gr Northern Brewer 10 min [B]Andre ingredienser[/B] Gjænæring, protablock, [B]Meskeinformasjon[/B] 60 min 65 gr 15 min 72 gr 15 min 77 gr [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Slurry us-o5 Gjærmengde: Ca 3 dl (tykk) Informasjon om gjæring: Gjær 3. gen 17 gr under stormgjæring 19,5-20 gr resten av tiden 100 % oksygen før tilsatt gjær og ny runde med oksygen etter ca 6 timer [B]Kommentarer[/B] Kabonert med 5,3 gr demerasukker PR liter. Pluss us-05 tørrgjær ved kabonering. Lagret 4 gr etter ferdig kabonert [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 28. oktober 2016 Flasket: 17. november 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N