Brygger: Patrick Schneider
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1100
FG: 1020
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 11,1%
Beregnet IBU: 36,9
Beregnet farge: 55 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2,50 kg Pilsen (BestMälz) (3,0 EBC)
2,00 kg Pale Malt, Maris Otter (5,0 EBC)   
0,50 kg Caramunich I (Weyermann) (100,5 EBC)       
0,20 kg Caramel/Crystal Malt - 30L (59,1 EBC)
0,15 kg Melanoidin (BestMälz) (69,0 EBC)         
0,10 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC)
1,20 kg Light Dry Extract (15,8 EBC)      
1,30 kg Candi Syrup, D-90 (177,3 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
25,00 g Aurora [9,20 %] - Boil 60,0 min - 27,4 IBUs     
25,00 g Hallertauer Hersbrucker [2,80 %] - Boil 30,0 min - 6,4 IBUs      
25,00 g Styrian Goldings [1,70 %] - Boil 20,0 min - 3,1 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
4,00 g Chalk         
2,00 g Baking Soda
2,00 g Calcium Chloride
2,00 g Gypsum

[B]Meskeinformasjon[/B]
One step single infusion - 75 min @ 65degC

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP530
Gjærmengde: 1 pack 2L starter
Informasjon om gjæring:
Begynte på 18degC, økte gradvis til 23degC i løpet av 4 dager. Holdt på 23degC i 4 dager, senket så gradvis til 19 over 4 dager. lot stå på 19 grader i 8 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. august 2014
Flasket: 1. januar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N