Brygger: Einar Michelsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 3D Eisbock
OG: 1078
FG: 1017
Mengde vørter: 51,0l
Mengde ferdig øl: 47,0l
Alkoholstyrke: 10,0%
Beregnet IBU: 26,0
Beregnet farge: 40 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsner Malt 3 EBC	 	3	EBC	 	3500	g
Munich Malt 20 EBC	 	25	EBC	 	12000	g
Cara Munich 100 EBC	 	90	EBC	 	1500	g
Dry Light Extract	 	8	EBC	 	1500	g

[B]Humle og krydder[/B]
Perle	4.4%	alpha	 	75	g	 	60	minutes
Saaz	3.6%	alpha	 	50	g	 	30	minutes
Hallertauer Mittelfruh	3%	alpha	 	50	g	 	10	minutes
Perle	4.4%	alpha	 	50	g	 	60	minutes

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Trippel dekoksjon 40 - 50 - 67 + mashout/skylling. Kok min. 90 min.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833 German Bock L
Gjærmengde: 1933 billion cells
Informasjon om gjæring:
To rør. 5 l. som steppes opp til 8 l.

[B]Kommentarer[/B]
Laget ca 50 liter, hvorav ett fat, fryses ned til ca 90 % av opprinnelig volum. Tappet på fat, som flushes med CO2, for å fjerne all oksygen. Karboneres ikke på dette stadiet. Lageres på ca. 0-1 grader i fire uker og deretter fryses ølet sakte i fatet. Kjøleskapet på minus 4-5. Når isen er dannet ble dette øst ut med en hullsleiv. Isen/ølet som blir igjen måles opp for å kalkulerer ABV og IBU i det ferdige ølet. Karboneres og taes over på flasker med Beergun.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. oktober 2014
Flasket: 10. november 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F