Brygger: Einar Michelsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 3D Eisbock OG: 1078 FG: 1017 Mengde vørter: 51,0l Mengde ferdig øl: 47,0l Alkoholstyrke: 10,0% Beregnet IBU: 26,0 Beregnet farge: 40 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsner Malt 3 EBC 3 EBC 3500 g Munich Malt 20 EBC 25 EBC 12000 g Cara Munich 100 EBC 90 EBC 1500 g Dry Light Extract 8 EBC 1500 g [B]Humle og krydder[/B] Perle 4.4% alpha 75 g 60 minutes Saaz 3.6% alpha 50 g 30 minutes Hallertauer Mittelfruh 3% alpha 50 g 10 minutes Perle 4.4% alpha 50 g 60 minutes [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Trippel dekoksjon 40 - 50 - 67 + mashout/skylling. Kok min. 90 min. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 German Bock L Gjærmengde: 1933 billion cells Informasjon om gjæring: To rør. 5 l. som steppes opp til 8 l. [B]Kommentarer[/B] Laget ca 50 liter, hvorav ett fat, fryses ned til ca 90 % av opprinnelig volum. Tappet på fat, som flushes med CO2, for å fjerne all oksygen. Karboneres ikke på dette stadiet. Lageres på ca. 0-1 grader i fire uker og deretter fryses ølet sakte i fatet. Kjøleskapet på minus 4-5. Når isen er dannet ble dette øst ut med en hullsleiv. Isen/ølet som blir igjen måles opp for å kalkulerer ABV og IBU i det ferdige ølet. Karboneres og taes over på flasker med Beergun. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 25. oktober 2014 Flasket: 10. november 2014 Filtrert: Nei Karbonering: F