Brygger: Reinert Hansen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13F Klassisk norsk juleøl
OG: 1063
FG: 1014
Mengde vørter: 55,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 6,3%
Beregnet IBU: 25,2
Beregnet farge: 36 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10kg Munich I
2,25kg Pilsnermalt
0,5kg special b
0,5kg crystal 150
0,5kg crystal 50
0,5kg crystal 300
0,3kg muscovado

[B]Humle og krydder[/B]
18g saaz 2,9% first wort 90 minutter
54g saaz 2,9% 60 minutter
38g hallertauer mittelfrueh 4% 30 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
irish moss, gjærnæring, kalk i mesken

[B]Meskeinformasjon[/B]
52 grader i 30 minutter
69 grader i 30 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp830
Gjærmengde: starter ihht mrmalty
Informasjon om gjæring:
10 grader i 14 dager, diacetylrest i 2 dager 14 grader, lagring i 2 uker med temperaturfall til 1 grad over 1 uke

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. september 2012
Flasket: 21. oktober 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N