Brygger: Reinert Hansen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13F Klassisk norsk juleøl OG: 1063 FG: 1014 Mengde vørter: 55,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 6,3% Beregnet IBU: 25,2 Beregnet farge: 36 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 10kg Munich I 2,25kg Pilsnermalt 0,5kg special b 0,5kg crystal 150 0,5kg crystal 50 0,5kg crystal 300 0,3kg muscovado [B]Humle og krydder[/B] 18g saaz 2,9% first wort 90 minutter 54g saaz 2,9% 60 minutter 38g hallertauer mittelfrueh 4% 30 minutter [B]Andre ingredienser[/B] irish moss, gjærnæring, kalk i mesken [B]Meskeinformasjon[/B] 52 grader i 30 minutter 69 grader i 30 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: wlp830 Gjærmengde: starter ihht mrmalty Informasjon om gjæring: 10 grader i 14 dager, diacetylrest i 2 dager 14 grader, lagring i 2 uker med temperaturfall til 1 grad over 1 uke [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 24. september 2012 Flasket: 21. oktober 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N