Brygger: Espen Kalstad
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 9D Baltisk porter)
Ekstra ingredienser: Lakrisrot, kanel, stjerneanis, vaniljestang
OG: 1,085
FG: 1,025
Mengde vørter: 20,0l
Mengde ferdig øl: 18,0l
Alkoholstyrke: 8,5%
Beregnet IBU: 45,0
Beregnet farge: 123 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,75 kg Best Pale Ale
0,75 kg Weyermann Caramunich III
0,5 kg Warminster Brown Ale 
0,5 kg Weyermann Munich II 
0,375 kg Weyermann Carafa Special I 
0,375 kg Weyermann Carafa Special III 
0,25 Weyermann Beech Smoked Malt 
0,5 kg Mørk Cassonade - tilsatt i kok

[B]Humle og krydder[/B]
27 g Northern Brewer (9,3 %) - 60 min kok 
18 g Perle (8 %) - 60 min kok 
15 g Cascade (6,5 %) - hotstand i 30 min 
15 g Saaz (3,8 %) - hotstand i 30 min 

10 g lakrisrot - 30 min kok 
0,4 g kanel, malt - hotstand i 30 min 
1 g stjerneanis, malt - hotstand i 30 min

Tinktur: ble trukket i 1 dl Vikingfjord Vodka 37,5 % i 7 døgn og tilsatt i ølet på dag 8:
2 stk Madagascar Bourbon vaniljestenger (ca. 3 gram per) 
0,4 gram kanelstang, oppknekt

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering: 
1,4 g gips 
2,7 g kalsiumklorid 
3,6 g natron 

1 g melkesyre i skyllevann.

[B]Meskeinformasjon[/B]
66 grader - 75 min 
76 grader - 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP001
Gjærmengde: Ca 400 mrd celler
Informasjon om gjæring:
Gjæret på 18 grader i 4 døgn, 
19 grader i 1 døgn 
20 grader i 9 døgn

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 24. september 2017
Flasket: 9. oktober 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N