Brygger: Espen Kalstad Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13B Krydret øl (basistype 9D Baltisk porter) Ekstra ingredienser: Lakrisrot, kanel, stjerneanis, vaniljestang OG: 1,085 FG: 1,025 Mengde vørter: 20,0l Mengde ferdig øl: 18,0l Alkoholstyrke: 8,5% Beregnet IBU: 45,0 Beregnet farge: 123 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,75 kg Best Pale Ale 0,75 kg Weyermann Caramunich III 0,5 kg Warminster Brown Ale 0,5 kg Weyermann Munich II 0,375 kg Weyermann Carafa Special I 0,375 kg Weyermann Carafa Special III 0,25 Weyermann Beech Smoked Malt 0,5 kg Mørk Cassonade - tilsatt i kok [B]Humle og krydder[/B] 27 g Northern Brewer (9,3 %) - 60 min kok 18 g Perle (8 %) - 60 min kok 15 g Cascade (6,5 %) - hotstand i 30 min 15 g Saaz (3,8 %) - hotstand i 30 min 10 g lakrisrot - 30 min kok 0,4 g kanel, malt - hotstand i 30 min 1 g stjerneanis, malt - hotstand i 30 min Tinktur: ble trukket i 1 dl Vikingfjord Vodka 37,5 % i 7 døgn og tilsatt i ølet på dag 8: 2 stk Madagascar Bourbon vaniljestenger (ca. 3 gram per) 0,4 gram kanelstang, oppknekt [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering: 1,4 g gips 2,7 g kalsiumklorid 3,6 g natron 1 g melkesyre i skyllevann. [B]Meskeinformasjon[/B] 66 grader - 75 min 76 grader - 10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP001 Gjærmengde: Ca 400 mrd celler Informasjon om gjæring: Gjæret på 18 grader i 4 døgn, 19 grader i 1 døgn 20 grader i 9 døgn [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 24. september 2017 Flasket: 9. oktober 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N