Brygger: Petter Fornes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1A Moderne lys lager
OG: 1050
FG: 1010
Mengde vørter: 26,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 41,0
Beregnet farge: 7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4800 g pilsmalt
300 g munich II
200 g carapils
100 g sauermalt

[B]Humle og krydder[/B]
50 g Northern Brewer 6% FWH
50 g Saaz 3.6% 15 min
50 g Saaz 3.6% 1 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 ts kalsiumsulfat, 0.5 ts kalsiumklorid. Lactosyre i skyllevann.
Gjærnæring, irish moss.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Dobbel decoction, innmesk 55 grader, 45 min 62 grader, 45 min 68 grader, 10 min 77 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP830
Gjærmengde: 1 rør i 2+1 L starte
Informasjon om gjæring:
Kjølt ned til 13 grader før pitching. 10 grader i kjøleskap. Diacetylrest på 17 grader.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. november 2014
Flasket: 13. desember 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N