Brygger: Petter Fornes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1A Moderne lys lager OG: 1050 FG: 1010 Mengde vørter: 26,0l Mengde ferdig øl: 24,0l Alkoholstyrke: 5,2% Beregnet IBU: 41,0 Beregnet farge: 7 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4800 g pilsmalt 300 g munich II 200 g carapils 100 g sauermalt [B]Humle og krydder[/B] 50 g Northern Brewer 6% FWH 50 g Saaz 3.6% 15 min 50 g Saaz 3.6% 1 min [B]Andre ingredienser[/B] 1 ts kalsiumsulfat, 0.5 ts kalsiumklorid. Lactosyre i skyllevann. Gjærnæring, irish moss. [B]Meskeinformasjon[/B] Dobbel decoction, innmesk 55 grader, 45 min 62 grader, 45 min 68 grader, 10 min 77 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP830 Gjærmengde: 1 rør i 2+1 L starte Informasjon om gjæring: Kjølt ned til 13 grader før pitching. 10 grader i kjøleskap. Diacetylrest på 17 grader. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 22. november 2014 Flasket: 13. desember 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N