Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 5C Engelsk dark mild
OG: 1,038
FG: 1,010
Mengde vørter: 65,0l
Mengde ferdig øl: 57,0l
Alkoholstyrke: 3,7%
Beregnet IBU: 23,0
Beregnet farge: 36,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7 kilo Maris Otter Pale malt
0,6 kilo Crystal malt
0,6 kilo Dark Crystal malt
0,3 kilo Pale Chocolate malt
0,2 kilo Amber malt
0,2 kilo Brown malt
270 gram sukker til flaskekarbonering

[B]Humle og krydder[/B]
70 gram East Kent Goldings (6,5%) i 60 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
11 gram natron i mesk
8,25 gram Kalsiumklorid i mesk + 2,25 gram i skyllevann
5,5 gram kritt (CaCo3) i mesk
5,5 gram Gypsum i mesk + 1,5 gram i skyllevann
1 tsk Wyeast gjærnæring, 15 minutter kok
1 tablett Whirlfloc 15 minutter kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader i 75 minutter
78 grader i 5 minutter (mashout)

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 002 English ale
Gjærmengde: 2 rør + starter
Informasjon om gjæring:
7 dager, 18 grader
7 dager, 20 grader
14 dager flaskekarbonering, 20 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. februar 2017
Flasket: 24. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N