Brygger: Arne Jervell Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,106 FG: 1,024 Mengde vørter: 17,0l Mengde ferdig øl: 15,0l Alkoholstyrke: 12,0% Beregnet IBU: 51,0 Beregnet farge: 136 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4995 g Maris Otter Pale Ale Malt 1816 g CBW Pilsen Light DME 600 g Pale Crystal Malt 403 g Roasted Barley 403 g Chocolate Malt [B]Humle og krydder[/B] 30 g Nugget 15.0% pellets i 60 min 25 g Liberty 4.9% pellets i 30 min 25 g Liberty 4.9% pellets i 15 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 65 °C i 60 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US-05 Gjærmengde: 335 mrd celler Informasjon om gjæring: Sette gjær ved 15 °C Gjære ved 16°C til SG=1.050. Øk naturlig til 20 °C og la stå til ferdig. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 29. november 2017 Flasket: 1. februar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: F