Brygger: Arne Jervell
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,106
FG: 1,024
Mengde vørter: 17,0l
Mengde ferdig øl: 15,0l
Alkoholstyrke: 12,0%
Beregnet IBU: 51,0
Beregnet farge: 136 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4995 g Maris Otter Pale Ale Malt
1816 g CBW Pilsen Light DME
600 g Pale Crystal Malt
403 g Roasted Barley
403 g Chocolate Malt

[B]Humle og krydder[/B]
30 g Nugget 15.0% pellets i 60 min
25 g Liberty 4.9% pellets i 30 min
25 g Liberty 4.9% pellets i 15 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
65 °C i 60 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 335 mrd celler
Informasjon om gjæring:
Sette gjær ved 15 °C
Gjære ved 16°C til SG=1.050.
Øk naturlig til 20 °C og la stå til ferdig.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 29. november 2017
Flasket: 1. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: F