Brygger: Kjetil Ølberg
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9C Foreign extra stout
OG: 1086
FG: 1023
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 26,0l
Alkoholstyrke: 8,3%
Beregnet IBU: 39,2
Beregnet farge: 1000 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10000 gram Weyermann pale malt

4500 gram Weyermann pale malt varmebehandlet i 170 grader i 20 min

1800 gram Weyermann pale malt varmebehandlet i 250 grader i 60 min (Mørk kaffe)

1200 gram Weyermann pale malt varmebehandlet i 230 grader i 60 min (Medium kaffe)

340 Weyermann pale malt varmebehandlet i 250 grader i 80 min (Brendt)

1500 gram havre Bjørns lettkokt
1260 gram Muntons sjokolade malt

[B]Humle og krydder[/B]
68 gram Challenger blomst 6% i 60 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesket med 45 liter vann i 67 grader i 1 time.
1,5 time siling.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1728
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
Gjæret i 14 grader i 13 dager.
Ettergjæret i 14 grader på fat i 8 dager.
Lagret ved 0-4 grader i 4 mnd.

[B]Kommentarer[/B]
Ølets EBC er ikke lett å regne ut, da spesialmalten er hjemmebehandlet. Fargen er brunsort.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 21. oktober 2012
Flasket: 24. februar 1013
Filtrert: Nei
Karbonering: N