Brygger: Kjetil Ølberg Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9C Foreign extra stout OG: 1086 FG: 1023 Mengde vørter: 27,0l Mengde ferdig øl: 26,0l Alkoholstyrke: 8,3% Beregnet IBU: 39,2 Beregnet farge: 1000 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 10000 gram Weyermann pale malt 4500 gram Weyermann pale malt varmebehandlet i 170 grader i 20 min 1800 gram Weyermann pale malt varmebehandlet i 250 grader i 60 min (Mørk kaffe) 1200 gram Weyermann pale malt varmebehandlet i 230 grader i 60 min (Medium kaffe) 340 Weyermann pale malt varmebehandlet i 250 grader i 80 min (Brendt) 1500 gram havre Bjørns lettkokt 1260 gram Muntons sjokolade malt [B]Humle og krydder[/B] 68 gram Challenger blomst 6% i 60 min [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] Mesket med 45 liter vann i 67 grader i 1 time. 1,5 time siling. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 1728 Gjærmengde: 2 pakker Informasjon om gjæring: Gjæret i 14 grader i 13 dager. Ettergjæret i 14 grader på fat i 8 dager. Lagret ved 0-4 grader i 4 mnd. [B]Kommentarer[/B] Ølets EBC er ikke lett å regne ut, da spesialmalten er hjemmebehandlet. Fargen er brunsort. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 21. oktober 2012 Flasket: 24. februar 1013 Filtrert: Nei Karbonering: N