Brygger: Petter Fornes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 12E Berliner weisse) Ekstra ingredienser: Tyttebær OG: 1040 FG: 1014 Mengde vørter: 31,0l Mengde ferdig øl: 4,0l Alkoholstyrke: 3,4% Beregnet IBU: 2,0 Beregnet farge: 5 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 3200 g pilsmalt 1600 g hvetemalt 200 g acidulated malt 600 g tyttebær (i 4 av literne) [B]Humle og krydder[/B] 10 g Hallertau mittelfruh 3.9% AA, i dekoksjonen [B]Andre ingredienser[/B] 1 ts CaCl2 [B]Meskeinformasjon[/B] 55:10 min, ta av tykk dekoksjon 63:60 min, Bland tilbake dekoksjon og 69:10 min, 77:10 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Surdeig Gjærmengde: ca. 0.5 dl (på 4 L) Informasjon om gjæring: 9 dager i romtemperatur på 1 gallon glassballong. Omstikking til ny glassballong med tinte tyttebær, ca. 2.5 måned i romtemperatur. [B]Kommentarer[/B] Leverer hos Bryggselv på Hasle [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 12. desember 2015 Flasket: 7. mars 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N