Brygger: Petter Fornes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 12E Berliner weisse)
Ekstra ingredienser: Tyttebær
OG: 1040
FG: 1014
Mengde vørter: 31,0l
Mengde ferdig øl: 4,0l
Alkoholstyrke: 3,4%
Beregnet IBU: 2,0
Beregnet farge: 5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3200 g pilsmalt
1600 g hvetemalt
200 g acidulated malt

600 g tyttebær (i 4 av literne)

[B]Humle og krydder[/B]
10 g Hallertau mittelfruh 3.9% AA, i dekoksjonen

[B]Andre ingredienser[/B]
1 ts CaCl2

[B]Meskeinformasjon[/B]
55:10 min, ta av tykk dekoksjon 
63:60 min, 
Bland tilbake dekoksjon og 69:10 min, 
77:10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Surdeig
Gjærmengde: ca. 0.5 dl (på 4 L)
Informasjon om gjæring:
9 dager i romtemperatur på 1 gallon glassballong.
Omstikking til ny glassballong med tinte tyttebær, ca. 2.5 måned i romtemperatur.

[B]Kommentarer[/B]
Leverer hos Bryggselv på Hasle

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 12. desember 2015
Flasket: 7. mars 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N