Brygger: Roar Sandodden Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1084 FG: 1014 Mengde vørter: 27,0l Mengde ferdig øl: 24,0l Alkoholstyrke: 9,2% Beregnet IBU: 39,0 Beregnet farge: 77 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale Malt 5500g Stjørdalsmalt 1000g Crystal malt 500g Sjokolade malt 200g Roasted Barley 300g Demerara sukker 400g Farin 1000g [B]Humle og krydder[/B] Target 11% 50g i 60 min Amarillo 9,1% i 5 min Hersbrucker 3% 45g tørrhumlet [B]Andre ingredienser[/B] 1 teskje irish moss ti min før kokeslutt 1 teskje gjærnæring 10 min før kokeslutt [B]Meskeinformasjon[/B] 69 grader i 60 min [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 1728 Gjærmengde: 2 liter starter på to pakker Informasjon om gjæring: 10 dager på 19 grader [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. september 2012 Flasket: 30. oktober 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N