Brygger: Roar Sandodden
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1084
FG: 1014
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 24,0l
Alkoholstyrke: 9,2%
Beregnet IBU: 39,0
Beregnet farge: 77 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt 5500g
Stjørdalsmalt 1000g
Crystal malt 500g
Sjokolade malt 200g
Roasted Barley 300g
Demerara sukker 400g
Farin 1000g

[B]Humle og krydder[/B]
Target 11% 50g i 60 min
Amarillo 9,1% i 5 min
Hersbrucker 3% 45g tørrhumlet

[B]Andre ingredienser[/B]
1 teskje irish moss ti min før kokeslutt
1 teskje gjærnæring 10 min før kokeslutt

[B]Meskeinformasjon[/B]
69 grader i 60 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 1728
Gjærmengde: 2 liter starter på to pakker
Informasjon om gjæring:
10 dager på 19 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. september 2012
Flasket: 30. oktober 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N