Brygger: Jarle Tørresen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale
OG: 56
FG: 13
Mengde vørter: 42,0l
Mengde ferdig øl: 38,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 45,0
Beregnet farge: 17,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
10,88kg Maris Otter 5,9 EBC, Thomas Fawcett 92,1%
554g Caramalt 30 EBC, Thomas Fawcett 4,7%
226g Dark Crystal 275 EBC, Thomas Fawcett 1,9%
150g DME (for å justere OG) 1,3%

[B]Humle og krydder[/B]
114g   East Kent Goldings 6,4% AA pellets koketid 80 min
56g   East Kent Goldings 6,4% AA pellets koketid 0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjusteringer:
Direkte i mesk
4,5g Kalsiumkarbonat
4,5g Natriumkarbonat
Meskevann (37l)
9g Kalsiumsulfat
9g Kalsiumklorid
Skyllevann (45l)
10g Kalsiumsulfat
10g Kalsiumklorid

1 rør clarity ferm

[B]Meskeinformasjon[/B]
60min 67,5 ºC

Kontinuerlig sirkulering gjennom HERMS.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale-04
Gjærmengde: 2 pk
Informasjon om gjæring:
Temperaturstyrt med stc 1000+. Primærgjæring: Startet på 17 ºC, økte gradvis til 20 ºC over en uke. 15 dager totalt

[B]Kommentarer[/B]
Oppskriften er Jamil Zainasheff sin "Programmer`s elbow" med små endringer mht malt, koketid og gjæringstemperatur. 

2 min O2 med 1l/min

Naturlig karbonert på fat med 75g sukker/ 19 liter

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. januar 2015
Flasket: 13. februar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N