Brygger: Jarle Tørresen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4C Engelsk strong bitter/Engelsk pale ale OG: 56 FG: 13 Mengde vørter: 42,0l Mengde ferdig øl: 38,0l Alkoholstyrke: 5,6% Beregnet IBU: 45,0 Beregnet farge: 17,5 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 10,88kg Maris Otter 5,9 EBC, Thomas Fawcett 92,1% 554g Caramalt 30 EBC, Thomas Fawcett 4,7% 226g Dark Crystal 275 EBC, Thomas Fawcett 1,9% 150g DME (for å justere OG) 1,3% [B]Humle og krydder[/B] 114g East Kent Goldings 6,4% AA pellets koketid 80 min 56g East Kent Goldings 6,4% AA pellets koketid 0 min [B]Andre ingredienser[/B] Vannjusteringer: Direkte i mesk 4,5g Kalsiumkarbonat 4,5g Natriumkarbonat Meskevann (37l) 9g Kalsiumsulfat 9g Kalsiumklorid Skyllevann (45l) 10g Kalsiumsulfat 10g Kalsiumklorid 1 rør clarity ferm [B]Meskeinformasjon[/B] 60min 67,5 ºC Kontinuerlig sirkulering gjennom HERMS. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale-04 Gjærmengde: 2 pk Informasjon om gjæring: Temperaturstyrt med stc 1000+. Primærgjæring: Startet på 17 ºC, økte gradvis til 20 ºC over en uke. 15 dager totalt [B]Kommentarer[/B] Oppskriften er Jamil Zainasheff sin "Programmer`s elbow" med små endringer mht malt, koketid og gjæringstemperatur. 2 min O2 med 1l/min Naturlig karbonert på fat med 75g sukker/ 19 liter [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 28. januar 2015 Flasket: 13. februar 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N