Brygger: Erik Sebastian Vik
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1,070
FG: 1,014
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 7,6%
Beregnet IBU: 40,0
Beregnet farge: 99 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsnermalt, 3 EBC: 4750 gram.
Dark crystal, 275 EBC: 200 gram.
Carafa special III, 1500 EBC: 300 gram.
Chocolate malt, 1200 EBC: 250 gram.
Munich mørk, 25 EBC: 1000 gram.
Coffe malt, 250 EBC: 500 gram.
Crystal malt, 90 EBC: 200 gram.
Hvitt sukker: 500 gram.

[B]Humle og krydder[/B]
Aurora, 9,2%, 25 gram, 60 min kok.
First gold, 6%, 25 gram, 60 min kok.
Malt lakrisrot, 25 gram, 15 min kok.
Aurora, 9,2%, 15 gram, 5 min kok.
First gold, 6%, 15 gram, 5 min kok.

[B]Andre ingredienser[/B]
Vannjustering:
CaCO3: 5 gram til 24 liter (kun mesk)
NaHCO3: 3,5 gram til 24 liter (kun mesk)
CaSO4: 1 gram til 24 liter (mesk) og 0,5 gram pr 10 liter skyllevann.
CaCl2: 2 gram til 24 liter (mesk) og 1 gram pr 10 liter skyllevann.
1/2 protafloc 15 min kok.

[B]Meskeinformasjon[/B]
65°C i 60 min.
78°C i 5 min.
Skylle ved 78°C.
Koke i 90 min.
Kjøle ned til 16°C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 1 1/2 pakke
Informasjon om gjæring:
Gjæret ved 18°C i 20 dager.
Karbonerte med 6 gram sukker pr liter øl.
Lagret ved ~10°C (kjeller) i 14 måneder.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 4. januar 2014
Flasket: 24. januar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N