Brygger: Erik Sebastian Vik Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 8D Porter OG: 1,070 FG: 1,014 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 7,6% Beregnet IBU: 40,0 Beregnet farge: 99 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pilsnermalt, 3 EBC: 4750 gram. Dark crystal, 275 EBC: 200 gram. Carafa special III, 1500 EBC: 300 gram. Chocolate malt, 1200 EBC: 250 gram. Munich mørk, 25 EBC: 1000 gram. Coffe malt, 250 EBC: 500 gram. Crystal malt, 90 EBC: 200 gram. Hvitt sukker: 500 gram. [B]Humle og krydder[/B] Aurora, 9,2%, 25 gram, 60 min kok. First gold, 6%, 25 gram, 60 min kok. Malt lakrisrot, 25 gram, 15 min kok. Aurora, 9,2%, 15 gram, 5 min kok. First gold, 6%, 15 gram, 5 min kok. [B]Andre ingredienser[/B] Vannjustering: CaCO3: 5 gram til 24 liter (kun mesk) NaHCO3: 3,5 gram til 24 liter (kun mesk) CaSO4: 1 gram til 24 liter (mesk) og 0,5 gram pr 10 liter skyllevann. CaCl2: 2 gram til 24 liter (mesk) og 1 gram pr 10 liter skyllevann. 1/2 protafloc 15 min kok. [B]Meskeinformasjon[/B] 65°C i 60 min. 78°C i 5 min. Skylle ved 78°C. Koke i 90 min. Kjøle ned til 16°C. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale US-05 Gjærmengde: 1 1/2 pakke Informasjon om gjæring: Gjæret ved 18°C i 20 dager. Karbonerte med 6 gram sukker pr liter øl. Lagret ved ~10°C (kjeller) i 14 måneder. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 4. januar 2014 Flasket: 24. januar 2014 Filtrert: Nei Karbonering: N