Brygger: Stig Norby
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 10D Saison
OG: 1052
FG: 1014
Mengde vørter: 29,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 26,0
Beregnet farge: 10 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3000 g pilsner malt
700 g hvete malt
300 g crystal malt 39,4 EBC
250 g Munich malt 17,7 EBC
200 g Torrified hvete Thomas Fawcett 3,9 EBC

250 g sukker - end of boil

[B]Humle og krydder[/B]
35 g EKG - boil 60 min
7 g orange peel bitter. tørket - boil 20 min
12 g Styrian Goldings - boil 15 min
12 g saaz - boil 2 min
12 g Styrian Goldings - boil 2 min

[B]Andre ingredienser[/B]
Irish moss

[B]Meskeinformasjon[/B]
mesket på 64,5 i 75 minutter, deretter hevet til 73 grader ved tilsetning av varmt vann i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Belgian Saison WLP565
Gjærmengde: 2 pkg uten starter
Informasjon om gjæring:
Ca 24 grader under gjæringen, 18 dager, deretter tappet om og satt kaldt, (ca 8 grader) i 6 dager før flaskefylling

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. februar 2013
Flasket: 26. februar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N