Brygger: Carl Christensen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1083
FG: 1021
Mengde vørter: 226,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 8,15%
Beregnet IBU: 165,0
Beregnet farge: 70 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3.000 kg Maris Otter Malt (37.04%)
3.000 kg Pilsner (37.04%)
0.800 kg Crystal 60 (9.88%)
0.700 kg Munich I (8.64%)
0.500 kg Carafa I malt (6.17%)
0.100 kg Roasted Barley (1.23%)

[B]Humle og krydder[/B]
50.0 g Simcoe Pellet (12.2% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (2.2 g/L)
77.0 g Columbus Pellet (14.2% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (3.4 g/L)
44.0 g Columbus Pellet (14.2% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.9 g/L)
44.0 g Simcoe Pellet (12.2% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (1.9 g/L)
25.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (1.1 g/L)
20.0 g Simcoe Pellet (12.2% Alpha) @ 0 Minutes (Aroma) (0.9 g/L)
40.0 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1.8 g/L)
40.0 g Simcoe Pellet (12.2% Alpha) @ 0 Days (Dry Hop) (1.8 g/L)

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Single step Infusion at 66°C for 60 Minutes.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 2 pakker
Informasjon om gjæring:
Fermented at 20°C

[B]Kommentarer[/B]
Det finnes ingen riktig kategori for Black IPA enda, men dette er en fantastisk stil som burde inkluderes! Tanken her er flere nivåer med smak og aroma, start, middle og finish.  Jeg har brukt noe pils  malt for at den skulle bli noe lettere (med tanke på at det er en slags ipa), uansett er det fylde her og jeg ønsket jeg at carafa og caramell skulle spille en fin rolle. En klype roasted barley med kraftig humle gir likevell ølen en ønsket tørr ettersmak. Her bidrar også bitterhumlen.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 17. november 2012
Flasket: 18. desember 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N