Brygger: Stian Gustavsen 
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,118
FG: 1,032
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 22,0l
Alkoholstyrke: 11,5%
Beregnet IBU: 80,0
Beregnet farge: 118 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9.5kg pale
0.6 kg roasted barley 
0,6 flaket havre
0.5 special B
0.45 pale chocolate 
0.45 chocolate 
0.4 brown 
0.3 Caramunich

[B]Humle og krydder[/B]
50g Horizon @ 60
95g fuggles @ 30
95g fuggles @ 15

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
Halve gristen BIAB, halve GF, 90 min @ 63C, 24 liter etter kok

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: 2nd gen US05 
Gjærmengde: 5dl vasket slurry
Informasjon om gjæring:
Startet på 15C, holdt den under 17 i fire dager så en uke mellom 16-18 grader deretter 18-19 grader i to uker ca. To runder med ren 02, ved pitch og dagen etter.

Tilsatte 1 pakke rehydrert  US05 ved flasking.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 2. desember 2016
Flasket: 26. januar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N