Brygger: Tore Bjørgo
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1D Tysk pilsener
OG: 1054
FG: 1012
Mengde vørter: 92,0l
Mengde ferdig øl: 87,0l
Alkoholstyrke: 5,6%
Beregnet IBU: 39,0
Beregnet farge: 7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
9 kg pilsnermalt	
7 kg pale malt
1,3 kg Viennamalt
2 kg Carapilsner

[B]Humle og krydder[/B]
150 g Nordbrauer 8,5 %	60 min   
90 g Tettnang 3,4 %		15 min
60 g Saaz 3,4		15 min  
90 g Saaz 3,4 %		  1 min	
60 g Hallertau Herzbrücker 2%	  0 min

[B]Andre ingredienser[/B]
1 ts. Super Moss		10 min
3 ts Gjærnæring		10 min

[B]Meskeinformasjon[/B]
Infusjonsmesking, 90 min på 65 C

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Wyeast 2124 Bohemian lager
Gjærmengde: 1 pk, 4 l. starter
Informasjon om gjæring:
3 uker på 8-9 C, 1 uke på 19 C, 3 uker kaldlagring på -5 - 0 C

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 27. oktober 2012
Flasket: 1. desember 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N