Brygger: Tore Bjørgo Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1D Tysk pilsener OG: 1054 FG: 1012 Mengde vørter: 92,0l Mengde ferdig øl: 87,0l Alkoholstyrke: 5,6% Beregnet IBU: 39,0 Beregnet farge: 7 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 9 kg pilsnermalt 7 kg pale malt 1,3 kg Viennamalt 2 kg Carapilsner [B]Humle og krydder[/B] 150 g Nordbrauer 8,5 % 60 min 90 g Tettnang 3,4 % 15 min 60 g Saaz 3,4 15 min 90 g Saaz 3,4 % 1 min 60 g Hallertau Herzbrücker 2% 0 min [B]Andre ingredienser[/B] 1 ts. Super Moss 10 min 3 ts Gjærnæring 10 min [B]Meskeinformasjon[/B] Infusjonsmesking, 90 min på 65 C [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Wyeast 2124 Bohemian lager Gjærmengde: 1 pk, 4 l. starter Informasjon om gjæring: 3 uker på 8-9 C, 1 uke på 19 C, 3 uker kaldlagring på -5 - 0 C [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 27. oktober 2012 Flasket: 1. desember 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N