Brygger: Rune Aasprong
Plassering: XX. plass i klasse YY
Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1,059
FG: 1,005
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 48,0l
Alkoholstyrke: 7,1%
Beregnet IBU: 69,0
Beregnet farge: 14 EBC
[B]Gjærbare ingredienser[/B]
15 kg Pale Malt, Maris Otter
1 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (39.4 EBC)
[B]Humle og krydder[/B]
30.00 g Nelson Sauvin [12.10 %] - Boil 60.0 min Hop 4 14.8 IBUs
30.00 g Simcoe [12.00 %] - Boil 60.0 min Hop 5 14.7 IBUs
30.00 g Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 30.0 min Hop 6 11.3 IBUs
30.00 g Simcoe [12.00 %] - Boil 30.0 min Hop 7 11.3 IBUs
1.00 Items Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins) Fining 8 -
40.00 g Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 15.0 min Hop 9 9.7 IBUs
30.00 g Simcoe [12.00 %] - Boil 15.0 min Hop 10 7.3 IBUs
1.50 tsp Yeast Nutrient (Boil 5.0 mins) Other 11 -
30.00 g Simcoe [12.00 %] - Boil 0.0 min Hop 12 0.0 IBUs
-
60.00 g Simcoe [13.00 %] - Dry Hop 7.0 Days Hop 14 0.0 IBUs
[B]Andre ingredienser[/B]
500 gram hele kaffebønner 2 dager før tapping.
Kaffe: Tim Wendelboe - Hunkute fra Dalle, Sidama, Ethiopia.
[B]Meskeinformasjon[/B]
65ºC @ 60 min
[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp001
Gjærmengde: 2 rør 3 liter starte
Informasjon om gjæring:
Gjæret ved 20-22 grader
[B]Kommentarer[/B]
[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. desember 2013
Flasket: 5. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N