Brygger: Rune Aasprong
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6B Amerikansk IPA
OG: 1,059
FG: 1,005
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 48,0l
Alkoholstyrke: 7,1%
Beregnet IBU: 69,0
Beregnet farge: 14 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
15 kg Pale Malt, Maris Otter 
1 kg Caramel/Crystal Malt - 20L (39.4 EBC)

[B]Humle og krydder[/B]
30.00 g               Nelson Sauvin [12.10 %] - Boil 60.0 min  Hop           4        14.8 IBUs     
30.00 g               Simcoe [12.00 %] - Boil 60.0 min         Hop           5        14.7 IBUs     
30.00 g               Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 30.0 min  Hop           6        11.3 IBUs     
30.00 g               Simcoe [12.00 %] - Boil 30.0 min         Hop           7        11.3 IBUs     
1.00 Items            Whirlfloc Tablet (Boil 15.0 mins)        Fining        8        -             
40.00 g               Nelson Sauvin [12.00 %] - Boil 15.0 min  Hop           9        9.7 IBUs      
30.00 g               Simcoe [12.00 %] - Boil 15.0 min         Hop           10       7.3 IBUs      
1.50 tsp              Yeast Nutrient (Boil 5.0 mins)           Other         11       -             
30.00 g               Simcoe [12.00 %] - Boil 0.0 min          Hop           12       0.0 IBUs      
    -             
60.00 g               Simcoe [13.00 %] - Dry Hop 7.0 Days      Hop           14       0.0 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]
500 gram hele kaffebønner 2 dager før tapping.
Kaffe: Tim Wendelboe  - Hunkute fra Dalle, Sidama, Ethiopia.

[B]Meskeinformasjon[/B]
65ºC @ 60 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp001
Gjærmengde: 2 rør 3 liter starte
Informasjon om gjæring:
Gjæret ved 20-22 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 15. desember 2013
Flasket: 5. januar 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N