Brygger: Knut Hvila Solhaug
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1091
FG: 1020
Mengde vørter: 58,0l
Mengde ferdig øl: 48,0l
Alkoholstyrke: 9,5%
Beregnet IBU: 72,0
Beregnet farge: 65 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
18,5 kg Maris otter pale malt
0,8 kg British dark crystal malt
0,26 kg carafa 1 De Husked Weyerman
1,2 kg British roasted barley
0,7 kg British pale Chocolate
1,5 kg lys maltekstrakt tilsatt 15 min før kokeslutt

[B]Humle og krydder[/B]
150 gram Northern Brewer pellets 9.8% 60 minutter
120 gram Golding pellets 5% 58 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
oksygen fra flaske

[B]Meskeinformasjon[/B]
Speidel dobbelmesk 65 grader @ 70 minutter
Utmesk 78 grader @ 15 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale fermentis us-05
Gjærmengde: 4,5 dl gjenbruk 
Informasjon om gjæring:
19 grader i gjæringskap

[B]Kommentarer[/B]
Oppskrift her: http://bryggelogg.no/index.php?page=brewBlogDetail&filter=felles&id=204

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. oktober 2012
Flasket: 18. november 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N