Brygger: Knut Hvila Solhaug Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1091 FG: 1020 Mengde vørter: 58,0l Mengde ferdig øl: 48,0l Alkoholstyrke: 9,5% Beregnet IBU: 72,0 Beregnet farge: 65 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 18,5 kg Maris otter pale malt 0,8 kg British dark crystal malt 0,26 kg carafa 1 De Husked Weyerman 1,2 kg British roasted barley 0,7 kg British pale Chocolate 1,5 kg lys maltekstrakt tilsatt 15 min før kokeslutt [B]Humle og krydder[/B] 150 gram Northern Brewer pellets 9.8% 60 minutter 120 gram Golding pellets 5% 58 minutter [B]Andre ingredienser[/B] oksygen fra flaske [B]Meskeinformasjon[/B] Speidel dobbelmesk 65 grader @ 70 minutter Utmesk 78 grader @ 15 minutter [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Safale fermentis us-05 Gjærmengde: 4,5 dl gjenbruk Informasjon om gjæring: 19 grader i gjæringskap [B]Kommentarer[/B] Oppskrift her: http://bryggelogg.no/index.php?page=brewBlogDetail&filter=felles&id=204 [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 25. oktober 2012 Flasket: 18. november 2012 Filtrert: Nei Karbonering: N