Brygger: Stian Gustavsen 
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 1E Münchener helles
OG: 1047
FG: 1008
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 5,1%
Beregnet IBU: 22,0
Beregnet farge: 9 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
4,25 kg pilsner
0,60 kg lys munich
0,05 kg melanoiden malt

[B]Humle og krydder[/B]
Hallertauer Mittelfruh

40g @ 80 minutter
15g @ 15 minutter
15g @ 2 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring og protafloc på 15 minutter

[B]Meskeinformasjon[/B]
55 grader i 15 minutter
66 grader i 45 minutter egentlig (jeg lot den stå over natta på 66)
75 grader i 5 minutter

16,7 liter meskevann med 3,67 g gips og 0,6g cacl. Justerte ikke skyllevann.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: 3 pk i 3-L-starter
Informasjon om gjæring:
1,5 minutter ren o2 v/pitch

Starter under åtte grader, holder åtte grader i 4-5 dager til aktivitet avtar, så naturlig heving av temperatur i begynnelsen, og senere med varmebelte rundt bøtta med maks en grad om dagen til 16 grader. Totalt tre uker med tre siste dager på 16 grader. Ingen CC.

[B]Kommentarer[/B]
De tre pakkene med 833 var litt gamle

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. desember 2017
Flasket: 6. januar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N