Brygger: Stian Gustavsen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 1E Münchener helles OG: 1047 FG: 1008 Mengde vørter: 25,0l Mengde ferdig øl: 25,0l Alkoholstyrke: 5,1% Beregnet IBU: 22,0 Beregnet farge: 9 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 4,25 kg pilsner 0,60 kg lys munich 0,05 kg melanoiden malt [B]Humle og krydder[/B] Hallertauer Mittelfruh 40g @ 80 minutter 15g @ 15 minutter 15g @ 2 minutter [B]Andre ingredienser[/B] Gjærnæring og protafloc på 15 minutter [B]Meskeinformasjon[/B] 55 grader i 15 minutter 66 grader i 45 minutter egentlig (jeg lot den stå over natta på 66) 75 grader i 5 minutter 16,7 liter meskevann med 3,67 g gips og 0,6g cacl. Justerte ikke skyllevann. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP833 Gjærmengde: 3 pk i 3-L-starter Informasjon om gjæring: 1,5 minutter ren o2 v/pitch Starter under åtte grader, holder åtte grader i 4-5 dager til aktivitet avtar, så naturlig heving av temperatur i begynnelsen, og senere med varmebelte rundt bøtta med maks en grad om dagen til 16 grader. Totalt tre uker med tre siste dager på 16 grader. Ingen CC. [B]Kommentarer[/B] De tre pakkene med 833 var litt gamle [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 1. desember 2017 Flasket: 6. januar 2018 Filtrert: Nei Karbonering: N