Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6C Imperial IPA
OG: 1,076
FG: 1,012
Mengde vørter: 54,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 8,5%
Beregnet IBU: 100,0
Beregnet farge: 18,5 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Maris Otter pale malt, 16 kilo
Crystal (60), 800 gram
Hvetemalt, 800 gram
Sukker til karbonering, 310 gram

[B]Humle og krydder[/B]
100 gram Galena (13%), 60 minutter kok
50 gram Equinox (13.9%), 15 minutter kok
50 gram Nelson Sauvin (11.90%), 15 minutter kok
50 gram Galaxy (14.2%), 
15 minutter kok
50 gram Equinox (13.9%), 
5 minutter kok
50 gram Nelson Sauvin (11.90%), 5 minutter kok
50 gram Galaxy (14.2%), 
5 minutter kok
50 gram Equinox (13.9%), tørrhumling 7 dager
50 gram Nelson Sauvin (11.90%), tørrhumling 7 dager
50 gram Galaxy (14.2%), 
tørrhumling 7 dager

[B]Andre ingredienser[/B]
Kalsiumsulfat, 24 gram i mesk
Kalsiumsulfat, 7 gram i skyllevann
Natron, 6 gram i mesk
CaCo3, 6 gram i mesk
Whirfloc, 1 tablett 10 min kok
Wyeast gjærnæring, 1 tsk 10 min kok

[B]Meskeinformasjon[/B]
Mesking i 90 minutter, 65 grader
Utmesking, 78 grader i 5 minutter

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: White labs 001
Gjærmengde: 2 rør, 4 l. starter
Informasjon om gjæring:
7 dager, 18 grader
7 dager, 20 grader
Ettergjæring i 14 dager (karbonering), 20 grader

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 19. januar 2016
Flasket: 2. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N