Brygger: Jostein Sæthre
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1076
FG: 1019
Mengde vørter: 27,0l
Mengde ferdig øl: 25,0l
Alkoholstyrke: 7,5%
Beregnet IBU: 38,0
Beregnet farge: 34 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
malt: Vienna, pilsner, Munich, cara Munich, cara hell, hvetemalt, sjokolademalt

sukker

[B]Humle og krydder[/B]
magnum, hallertauer tettnager

appelsinskall, nellik, kanel, svisker

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
52 grader i 20 min, 64 grader 30 min, 70 grader 20 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: belgian abbey 2
Gjærmengde: 100 gram
Informasjon om gjæring:
topphøstet og brukt på sitt beste

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. desember 2013
Flasket: 21. desember 2013
Filtrert: Nei
Karbonering: N