Brygger: Anders Gjørwad Hagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13B Krydret øl (basistype 9E Imperial stout)
Ekstra ingredienser: Kamille, koriander, appelsinskall, eikespon
OG: 1,101
FG: 1,035
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 21,5l
Alkoholstyrke: 9,0%
Beregnet IBU: 55,0
Beregnet farge: 139 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale Malt, Maris Otter (Thomas Fawcett) 66,8 %        
Oats, Flaked (2,0 EBC) 8 %         
Chocolate Malt (Thomas Fawcett) (1200,0) 5 %         
Crystal Malt 120 (118,2 EBC)   4,2 %         
Crystal Malt 275 (275,0 EBC)   4,2 %         
Roasted Barley (Thomas Fawcett) 4,2 %         
Carahell (Weyermann) (25,6 EBC)  2,7 %             
Candi Sugar, Amber (147,8 EBC)  5 %

[B]Humle og krydder[/B]
2,00g Perle [4,40 %] - First Wort 90,0 min     0,7 IBUs      
145,00g Perle [4,40 %] - Boil 60,0 min         40,7 IBUs     
45,00g Perle [4,40 %] - Boil 20,0 min          7,7 IBUs      
20,00g Simcoe [12,00 %] - Boil 10,0 min       5,6 IBUs      
14,00g Orange Peel fresh (Boil 5,0 mins)        
8,00g Coriander Seed (Boil 5,0 mins) 
0,70g Chamomille (Boil 5,0 mins)

[B]Andre ingredienser[/B]
15,00g Oak Chips French, medium roast (i 7 dager fra dag 10)
Brewers clarex

[B]Meskeinformasjon[/B]
68,5C, 70 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP051
Gjærmengde: To pk
Informasjon om gjæring:
19C, 12d
23C, 5d

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 7. september 2014
Flasket: 1. oktober 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N