Brygger: Per Øyvind Tjeldnes
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6D Sort IPA
OG: 1,068
FG: 1,013
Mengde vørter: 58,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 7,3%
Beregnet IBU: 76,0
Beregnet farge: 70 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
11,5 kg Maris Otter pale malt
0,8 kg Crystal malt
0,5 kg Hvetemalt
0,5 kg Pale chocolate malt
0,5 kg Carafa special 3

300 gram sukker til flaskekarbonering

[B]Humle og krydder[/B]
60 minutter:
55 gram Galaxy (14,4%)

15 minutter:
60 gram Galaxy (14,4%)
40 gram Nelson Sauvin (11,6%)

5 minutter:
60 gram Galaxy (14,4%)
40 gram Nelson Sauvin (11,6%)

Tørrhumling, 10 dager:
60 gram Galaxy (14,4%)
40 gram Nelson Sauvin (11,6%)

[B]Andre ingredienser[/B]
25 gram ph 5,2 stabilizer i mesk
1 Whirlfloc tablett, 15 minutter kok
1 tsk Wyeast gjærnæring, 15 minutter kok
25 dråper Brewer`s Clarex i gjæringskaret

[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader i 75 minutter
78 grader i 5 minutter (mashout)

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP 001
Gjærmengde: 2 rør + starter
Informasjon om gjæring:
Primærgjæring:
18 grader i 14 dager

Flaskekarbonering:
22 grader i 14 dager

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. februar 2015
Flasket: 14. februar 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N