Brygger: Per Øyvind Tjeldnes Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6D Sort IPA OG: 1,068 FG: 1,013 Mengde vørter: 58,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 7,3% Beregnet IBU: 76,0 Beregnet farge: 70 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 11,5 kg Maris Otter pale malt 0,8 kg Crystal malt 0,5 kg Hvetemalt 0,5 kg Pale chocolate malt 0,5 kg Carafa special 3 300 gram sukker til flaskekarbonering [B]Humle og krydder[/B] 60 minutter: 55 gram Galaxy (14,4%) 15 minutter: 60 gram Galaxy (14,4%) 40 gram Nelson Sauvin (11,6%) 5 minutter: 60 gram Galaxy (14,4%) 40 gram Nelson Sauvin (11,6%) Tørrhumling, 10 dager: 60 gram Galaxy (14,4%) 40 gram Nelson Sauvin (11,6%) [B]Andre ingredienser[/B] 25 gram ph 5,2 stabilizer i mesk 1 Whirlfloc tablett, 15 minutter kok 1 tsk Wyeast gjærnæring, 15 minutter kok 25 dråper Brewer`s Clarex i gjæringskaret [B]Meskeinformasjon[/B] 67 grader i 75 minutter 78 grader i 5 minutter (mashout) [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP 001 Gjærmengde: 2 rør + starter Informasjon om gjæring: Primærgjæring: 18 grader i 14 dager Flaskekarbonering: 22 grader i 14 dager [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 1. februar 2015 Flasket: 14. februar 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N