Brygger: Øyvind F. Tvedten
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4E Amerikansk pale ale
OG: 1,048
FG: 1,011
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 44,0l
Alkoholstyrke: 5,2%
Beregnet IBU: 24,0
Beregnet farge: 24 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
8 kg (74 %) Best Pale Ale
2 kg (18,5 %) Caramalt
0,8 kg (7,5 %) Caramel/Crystal malt

[B]Humle og krydder[/B]
15 g Citra (60 min)
15 g Simcoe (60 min)
15 g Citra 10 min
15 g Simcoe 10 min

170 g Citra (tørrhumle etter 7 dager)
160 g Mosaic (tørrhumle etter 7 dager)
140 g Simcoe (tørrhumle etter 7 dager))

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring, 1 fellingstablett, sukker til karbonering

[B]Meskeinformasjon[/B]
65 C i 60 min, 
78 C 10 min (utmesk),
skylling

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US-05
Gjærmengde: 3 pk tørrgjær
Informasjon om gjæring:
14 dager 18-19 C

[B]Kommentarer[/B]
Medbryggere:
Fredrik Johnsen
Lars-Ingvald Klovning

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. november 2017
Flasket: 14. november 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N