Brygger: Stig Norby Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9C Foreign extra stout) Ekstra ingredienser: Cacao Nibs og kaffe OG: 1074 FG: 1015 Mengde vørter: 23,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 7,5% Beregnet IBU: 56,0 Beregnet farge: 94 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] - 7kg Marris Otter - 0,50kg Cohcolate malt 690EBC - 0,25kg Caramelmalt 40EBC - 0,25kg Roasted barley 1200EBC - 0,25kg Carafa III 1034EBC [B]Humle og krydder[/B] - 14 gram malt kaffe i mesk - 28 gram Pacific Jade (13%) på 60 minutter - 28 gram Pacific Jem (14%) på 20 minutter [B]Andre ingredienser[/B] - 200 gram Cacao Nibs Secondary - 56 gram kaffe til å lage 1/4 liter kaldpresset kaffe i Fransk kaffepresse. Trekkes i ett døgn. [B]Meskeinformasjon[/B] Single infusion Meskes på 67 grader i 90 minutter. 14 gram malt kaffe meskes sammen med malten. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: WLP090 Gjærmengde: 1 rør og starter Informasjon om gjæring: Gjæret på ca 19 grader. Tappet over på sekundær etter 8 dager. Tilsatt 200 gram Cacao Nibs og 1/4 liter kaldpresset kaffe. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 20. oktober 2013 Flasket: 10. mars 2014 Filtrert: Nei Karbonering: F