Brygger: Stig Norby
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13E Andre tilsetninger (basistype 9C Foreign extra stout)
Ekstra ingredienser: Cacao Nibs og kaffe
OG: 1074
FG: 1015
Mengde vørter: 23,0l
Mengde ferdig øl: 21,0l
Alkoholstyrke: 7,5%
Beregnet IBU: 56,0
Beregnet farge: 94 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
- 7kg Marris Otter
- 0,50kg Cohcolate malt 690EBC
- 0,25kg Caramelmalt 40EBC
- 0,25kg Roasted barley 1200EBC
- 0,25kg Carafa III 1034EBC

[B]Humle og krydder[/B]
- 14 gram malt kaffe i mesk
- 28 gram Pacific Jade (13%) på 60 minutter
- 28 gram Pacific Jem (14%) på 20 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
- 200 gram Cacao Nibs Secondary
- 56 gram kaffe til å lage 1/4 liter kaldpresset kaffe i Fransk kaffepresse. Trekkes i ett døgn.

[B]Meskeinformasjon[/B]
Single infusion
Meskes på 67 grader i 90 minutter. 14 gram malt kaffe meskes sammen med malten.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP090
Gjærmengde: 1 rør og starter
Informasjon om gjæring:
Gjæret på ca 19 grader. Tappet over på sekundær etter 8 dager. Tilsatt 200 gram Cacao Nibs og 1/4 liter kaldpresset kaffe.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 20. oktober 2013
Flasket: 10. mars 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F