Brygger: Jørn Hammerud
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 2B Wiener
OG: 1,060
FG: 1,010
Mengde vørter: 24,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 6,8%
Beregnet IBU: 28,0
Beregnet farge: 28 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2,74 kg Vienna Malt (6,9 EBC) 41,9 %        
1,86 kg Munich Malt (17,7 EBC) 28,5 %        
1,86 kg Pilsner (2 Row) Ger (3,9 EBC) 28,5 %        
0,07 kg Carafa III (1200,0 EBC) 1,1 %

[B]Humle og krydder[/B]
13,00 g Summit [15,80 %] - Boil 60,0 min 24,7 IBUs     
14,00 g Hallertauer Mittelfrueh [4,60 %] - Boil  10 min 2,8 IBUs

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
67 grader i 90 min

Batch sparge with 2 steps (5,96l, 16,46l) of 75,6 C water

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: Vasket slurry
Informasjon om gjæring:
6 dager på 9 grader
3 dager på 14 grader
resten på 4 grader

[B]Kommentarer[/B]
4 gram sukker pr liter = ca 2,1 volumes CO2.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 25. januar 2014
Flasket: 15. februar 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: N