Brygger: øyvind kostøl amdam Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 4I Amerikansk amber OG: 1,050 FG: 1,015 Mengde vørter: 27,0l Mengde ferdig øl: 21,0l Alkoholstyrke: 4,5% Beregnet IBU: 43,08 Beregnet farge: 20,9 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 2.25 kg Pilsen malt, Castle 2.25 kg Pale malt venture, Muntons 0.6 kg Crystal malt, Thomas Fawcett 0.25 kg Caramalt light, Avangard 0.15 kg Dark crystal, Thomas Fawcett 30 Gram Chocolate malt, 1200 EBC [B]Humle og krydder[/B] 20 gram Centennial i 60 min, 8.8% Alfa 12 gram Chinook i 15 min, 12.0% Alfa 17 gram Simcoe i 10 min, 12.2% Alfa 7 gram Nelson Sauvin i 0 min, 11.4% Alfa 7 gram Horizon i 0 min, 11.5% Alfa 5 gram Simcoe tørrhumle i 7 dager, 12,2% Alfa 10 gram Athanum Tørrhumle i 7 dager, 3.4% Alfa All Humlen er pellets. [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 25 liter meskevann, 8 liter skyllevann. Malt tilsatt ved 70 grader celsius, Mesken røres i 5 minutter på temperatur 67 grader. Varmen skrus så av, og kjele pakkes inn i isolerende materiale, og blir stående. Åpnes etter 30 min, og rører, samt øker litt på temperatur. Etter en time er temperaturen på mesken 65 grader, og skylling begynner. Koker i 90 minutter. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Nottingham ale Gjærmengde: 12 gram Informasjon om gjæring: Stått på fat i et rom med 15- 15,5 grader i 12 dager. Tørrhumle tilsatt etter 4 dager. Overført til sekundær kar og klarning etter 9 dager. Flasket etter 12 dager. [B]Kommentarer[/B] 6 g sukker per liter øl. [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 21. februar 2017 Flasket: 4. mars 2017 Filtrert: Nei Karbonering: N