Brygger: Torleif Haug
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 8D Porter
OG: 1052
FG: 1016
Mengde vørter: 26,5l
Mengde ferdig øl: 19,0l
Alkoholstyrke: 4,8%
Beregnet IBU: 30,0
Beregnet farge: 70 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
2600 gram Th. Fawcett Maris Otter
1800 gram Bryggselv mørk flytende maltekstrakt (fra kokestart)
300 gram Th. Fawcett Crystal Malt
200 gram Th. Fawvett Black Malt
200 gram Th. Fawvett Chocolate Malt

[B]Humle og krydder[/B]
18 gram Magnum 14.2%, 60 minutter
21 gram Fuggles 4.7%, 15 minutter
18 gram Fuggles 4.7%, 0 minutter

[B]Andre ingredienser[/B]
1g whirlfloc
2g gjærnæring
7 dråper foam control

[B]Meskeinformasjon[/B]
60 min 68 grader
10 min 78 grader
BIAB

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 11.5 gram
Informasjon om gjæring:
23 dager 20-22 grader. Ingen temperaturkontroll.

[B]Kommentarer[/B]
Primet med 5.5g farin per liter.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 9. oktober 2012
Flasket: 1. november 2012
Filtrert: Nei
Karbonering: N