Brygger: Trond Rasmussen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 11B Mørk sterk belgisk ale
OG: 1074
FG: 1010
Mengde vørter: 13,0l
Mengde ferdig øl: 10,0l
Alkoholstyrke: 8,4%
Beregnet IBU: 23,0
Beregnet farge: 36 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
3.2 kg Pilsnermalt 3.9 ebc
0.39 kg Munich 20 L
0.25 kg carahell 25 ebc
0.04 kg carafa 2.  811 ebc
0.05 flaket rug
0.45 kg Kandisirup mørk amber.
0.2 kg lyst maltsukker

[B]Humle og krydder[/B]
Styrian goldings 25 gram. Kok 60 minutter.

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
63 grader i 60 minutter.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: S-33
Gjærmengde: 3 liters starter
Informasjon om gjæring:
Pitch på 20 grader.
Temperaturen i gjæringsrommet er 18 grader.
Stiger til 22 grader under stormgjæringa.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 3. desember 2016
Flasket: 20. desember 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N