Brygger: Bernt Sandsmark
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1105
FG: 1026
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 20,0l
Alkoholstyrke: 10,7%
Beregnet IBU: 63,0
Beregnet farge: 111 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7 kg pale malt
1500g munich II
250 g pale crystal 125
250g crystal 120
250g special B
250 g amber
250g brownmalt
100g pale chocolat
150g chocolat
500g roasted barley

[B]Humle og krydder[/B]
70g magnum 60 min
50g goldings 15 min
50 g goldings 2 min

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
63 i 30 min
71 i 30 min
77 i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: wlp001
Gjærmengde: 2.5 liter starter
Informasjon om gjæring:
17-20 grader i 21 dager

[B]Kommentarer[/B]
basert på oppskrift av 7F sin 1349

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 10. september 2015
Flasket: 7. mars 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: F