Brygger: Petter Buhagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 13A Frukt/grønnsaksøl (basistype 7C Belgisk wit)
Ekstra ingredienser: Aprikospuré og aprikosekstrakt
OG: 1059
FG: 1012
Mengde vørter: 22,0l
Mengde ferdig øl: 20,5l
Alkoholstyrke: 6,2%
Beregnet IBU: 13,0
Beregnet farge: 7 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pilsnermalt: 2900 g
Hvetemalt: 1700 g
Flaket hvete: 500 g
Havregryn: 200 g

[B]Humle og krydder[/B]
Hersbrucker, 3%, 30 g, 60 min
Amarillo, 8,4%, 10 g, 1 min
Mosaic, 11,8%, 10 g, 1 min
Amarillo, 8,4%, 10 g, tørrhumling
Mosaic, 11,8%, 10 g, tørrhumling

Koriander: 4 g, 5 min kok
Appelsinzest: 42 g, 5 min kok
Aprikospuré: 1000 g, etter utgjæring
Aprikosekstrakt: 60 ml, ved flasking

[B]Andre ingredienser[/B]
Gjærnæring: 1 teskje, 10 min kok 

Vannjustering i mesk:
Kalsiumsulfat: 3 g
Kalsiumklorid: 5 g
Magnesiumsulfat: 3 g
Melkesyre: 6 ml

[B]Meskeinformasjon[/B]
68°C i 60 min
77°C i 10 min

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: WLP400
Gjærmengde: 2pk, 2 liter starter
Informasjon om gjæring:
18°C i 2 dager
19°C i 1 dag
20°C i 1 dag
21°C i 1 dag
22°C i 9 dager
20°C i 2 dager
19°C i 1 dag

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. februar 2018
Flasket: 17. februar 2018
Filtrert: Nei
Karbonering: N