Brygger: Bernt Konradsen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 4D Engelsk golden ale
OG: 52
FG: 10
Mengde vørter: 52,0l
Mengde ferdig øl: 44,0l
Alkoholstyrke: 5,0%
Beregnet IBU: 27,0
Beregnet farge: 12 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale malt 3 kg
Pilsmalt (Britisk lager) 6 kg
Flaket Ris 1 kg
Cara Pils 1 kg
Valset Havre 0,3 kg
Crystal malt (60-80EBC) 0,1 kg

[B]Humle og krydder[/B]
Cascade blomst 73 gram 
(Alfasyre 7,7%)

Styrian Golding 73 gram
(Alfasyre 4,9%)

[B]Andre ingredienser[/B]
Natriumbikarbonat 30 gram, til pH- justeringering av råvann.

Klarurt til klaring 18 gram. (tilsatt 10 min før kokeslutt)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Meske trinn 1 : 30 minutt 
62 - 59 gr.C.
Meske trinn 2 : 60 minutt
58 - 56 gr.C.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Safale US - 05 
Gjærmengde: 22 gram
Informasjon om gjæring:
1. gjæring i 6 døgn, temp 18 - 17 grader C. (oechel gr. 11)

Omstikking og 2. gjæring i 9 døgn, temp 17 grader C. (oechel gr. 10,25)

[B]Kommentarer[/B]
Ølet er fylt på korneliusfat 2014.03.10, - og trykksatt før tapping.

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 22. februar 2014
Flasket: 13. mars 2014
Filtrert: Nei
Karbonering: F