Brygger: HELMERSEN GEIR Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 6D Sort IPA OG: 1070 FG: 1011 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 49,0l Alkoholstyrke: 7,7% Beregnet IBU: 65,0 Beregnet farge: 108 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] Pale-ale-, pilsner-, M\unchener-, hvetemalt, honning. [B]Humle og krydder[/B] Simcoe-humle. Stjerneanis [B]Andre ingredienser[/B] [B]Meskeinformasjon[/B] 1-stegs mesking, 66 gr. I 90 minutter. Utsilling og skylling ca 70 min. ved opptil ca 78 gr. [B]Gjæring[/B] Gjærtype: Tørrgjær, US-05 Gjærmengde: 30 g (rehydrert). Informasjon om gjæring: Primærgjæring veed 19 gr. i 12 dager. Ettergjæring / karbonisering på flasker i 7 dager. [B]Kommentarer[/B] [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 28. januar 2016 Flasket: 11. februar 2016 Filtrert: Nei Karbonering: N