Brygger: HELMERSEN GEIR
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 6D Sort IPA
OG: 1070
FG: 1011
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 49,0l
Alkoholstyrke: 7,7%
Beregnet IBU: 65,0
Beregnet farge: 108 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
Pale-ale-, pilsner-, M\unchener-, hvetemalt, honning.

[B]Humle og krydder[/B]
Simcoe-humle.
Stjerneanis

[B]Andre ingredienser[/B]


[B]Meskeinformasjon[/B]
1-stegs mesking, 66 gr. I 90 minutter. Utsilling og skylling ca 70 min. ved opptil ca 78 gr.

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: Tørrgjær, US-05
Gjærmengde: 30 g (rehydrert).
Informasjon om gjæring:
Primærgjæring veed 19 gr. i 12 dager. Ettergjæring / karbonisering på flasker i 7 dager.

[B]Kommentarer[/B]


[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 28. januar 2016
Flasket: 11. februar 2016
Filtrert: Nei
Karbonering: N