Brygger: Thomas Hellberg Hagen
Plassering: XX. plass i klasse YY

Type: 9E Imperial stout
OG: 1,070
FG: 1,022
Mengde vørter: 50,0l
Mengde ferdig øl: 50,0l
Alkoholstyrke: 6,4%
Beregnet IBU: 48,7
Beregnet farge: 101,9 EBC

[B]Gjærbare ingredienser[/B]
7.609 kg Munich I (48.3%)
2.647 kg Pale Malt (16.8%)
1.544 kg Melanoidin (9.8%)
1.544 kg Wheat Malt (9.8%)
0.762 kg Carafa special 3 (4.84%)
0.496 kg Crystal 120 (3.15%)
0.428 kg Peated Malt (2.72%)
0.428 kg Roasted Barley (2.72%)
0.295 kg Crystal 20 (1.87%)

[B]Humle og krydder[/B]
69.6 g Chinook Pellet (11.4% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.5 g/L)
36.4 g East Kent Golding Pellet (6.4% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
22.5 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.5 g/L)
22.5 g Columbus Pellet (14.2% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.5 g/L)

[B]Andre ingredienser[/B]
1  Whirlflock @ 15 Minutes (Boil)
1 Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)

[B]Meskeinformasjon[/B]
Startet innmesk på 75 grader, avsluttet på 71. Gikk fort ned til 68. Holdt den der i en time. Temp ut var 67,5. Mesket ut 10 min på 78 grader

[B]Gjæring[/B]
Gjærtype: US-05
Gjærmengde: 4 pk
Informasjon om gjæring:
Primary:	3 days @ 17° C
Secondary:	11 days @ 19° C
Tertiary:	14 days @ 20° C
Age:	28 days @ 10° C

[B]Kommentarer[/B]
Primet med 157g sukker til 1.7 vol co2

[B]Informasjon om konkurranseølet[/B]
Brygget: 1. oktober 2015
Flasket: 15. oktober 2015
Filtrert: Nei
Karbonering: N