Brygger: Thomas Hellberg Hagen Plassering: XX. plass i klasse YY Type: 9E Imperial stout OG: 1,070 FG: 1,022 Mengde vørter: 50,0l Mengde ferdig øl: 50,0l Alkoholstyrke: 6,4% Beregnet IBU: 48,7 Beregnet farge: 101,9 EBC [B]Gjærbare ingredienser[/B] 7.609 kg Munich I (48.3%) 2.647 kg Pale Malt (16.8%) 1.544 kg Melanoidin (9.8%) 1.544 kg Wheat Malt (9.8%) 0.762 kg Carafa special 3 (4.84%) 0.496 kg Crystal 120 (3.15%) 0.428 kg Peated Malt (2.72%) 0.428 kg Roasted Barley (2.72%) 0.295 kg Crystal 20 (1.87%) [B]Humle og krydder[/B] 69.6 g Chinook Pellet (11.4% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.5 g/L) 36.4 g East Kent Golding Pellet (6.4% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.8 g/L) 22.5 g Cascade Pellet (7.8% Alpha) @ 20 Minutes (Boil) (0.5 g/L) 22.5 g Columbus Pellet (14.2% Alpha) @ 5 Minutes (Boil) (0.5 g/L) [B]Andre ingredienser[/B] 1 Whirlflock @ 15 Minutes (Boil) 1 Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil) [B]Meskeinformasjon[/B] Startet innmesk på 75 grader, avsluttet på 71. Gikk fort ned til 68. Holdt den der i en time. Temp ut var 67,5. Mesket ut 10 min på 78 grader [B]Gjæring[/B] Gjærtype: US-05 Gjærmengde: 4 pk Informasjon om gjæring: Primary: 3 days @ 17° C Secondary: 11 days @ 19° C Tertiary: 14 days @ 20° C Age: 28 days @ 10° C [B]Kommentarer[/B] Primet med 157g sukker til 1.7 vol co2 [B]Informasjon om konkurranseølet[/B] Brygget: 1. oktober 2015 Flasket: 15. oktober 2015 Filtrert: Nei Karbonering: N